10x de leukste subtropische zwembaden …

Zwemplezier - wildwaterbaan - zwemmen

Of het nu zomer is of winter een dagje spetteren en plonsen in een van de subtropische zwembaden is altijd leuk. Lekker samen met je kids van de wildwaterbaan of van de glijbanen roetsjen! Maar wat zijn nu de leukste zwemparadijzen Nederland? Wij hebben heel veel bezocht en zetten de leukste voor je op een rij!

Subtropische zwembaden met wildwaterbaan:

Sommige zwembaden zijn uitgerust met een heuse wildwaterbaan … Deze is niet alleen leuk voor de kinderen! Ook papa’s en mama’s kunnen er vaak geen genoeg van krijgen. En blauwe plekken … die horen daar nu eenmaal bij.

  • Het Vennenbos in Hapert;
  • CenterParcs de Eemhof in Zeewolde;
  • CenterParcs het Heijderbos;
  • Swimfun in Joure;
  • De Scheg – Deventer

Nu staat CenterParcs bekend om de wildwaterbanen. Bijna iedere CenterParcs in Nederland heeft een gave wildwaterbaan. Er zijn twee uitzonderingen Parc Sandur en Limburgse Peel hebben beide geen wildwaterbaan. Parc Sandur heeft 1 waterglijbaan. De Limburgse Peel is iets uitgebreider. Maar eerlijk is eerlijk als wij met de boys naar CenterParcs gaan dan gaan we voor het zwembad met de wildwaterbanen erheen.

1. Het Vennenbos – Hapert

Het is inmiddels alweer een aantal jaren geleden dat we daar geweest zijn. Vooral toen de jongens nog een stuk kleiner waren gingen wij daar vaak een midweek of een lang weekend heen. Het is daar erg leuk voor alle leeftijden. De wildwaterbaan hoe kan het ook anders was favoriet bij ons. Midden in de Brabantse Kempen, omgeven door bossen en vennen, ligt Landal Het Vennenbos. Op de website is te zien dat het zwembad inmiddels een stuk uitgebreid is met o.a. Surfers Splash Bay. Wat kun je er o.a. nog meer verwachten? Golfslagbad, uitgebreide kinderbad, whirlpools en nog heel veel meer. Kijk zeker even op de website van Landal Hapert

2. CenterParcs de Eemhof in Zeewolde

Center Parcs De Eemhof beschikt – naast verschillende peuterglijbanen –
over vier grote waterglijbanen: een familieglijbaan, twee superwaterglijbanen
en de Turbo Twister-glijbaan, waar je op een band naar beneden kunt glijden
door een drietal trechters. En nu is daar een vijfde blijbaan bij de duo-racer. Wil je meer weten kijk dan zeker even op de website

De nieuwe waterattractie past goed bij het familiekarakter van het park en
zorgt spelenderwijs voor een actieve interactie tussen gezinsleden. Zoons die
hun vader uitdagen of juist hun moeder, broertjes tegen broertjes, zusjes
tegen vaders of vaders tegen moeders. Het maakt niet uit tegen wie je het
opneemt: ieder heeft zijn eigen techniek om snel beneden te komen. Vanaf juni
kunnen bezoekers het tegen elkaar opnemen in twee buizen die naast elkaar
liggen en exact even lang zijn. Vanaf het moment dat het stoplicht op groen
springt, start de race. Wie als winnaar uit de strijd komt, wordt bepaald door
de tijd. Deze wordt tot op een honderdste van een seconde nauwkeurig
bijgehouden voor iedere baan en bij elke run.

3. CenterParcs het Heijderbos

Dit vinden wij wel de mooiste CenterParcs van Nederland. Frankrijk heeft de allermooiste! Wat CenterParcs zo mooi maakt is dat ieder zwembad en wildwaterbaan weer anders is. aqua mundo 3 van het Heijderbos heeft: 3 Glijbanen inclusief de snelste wildwaterbaan van Center Parcs! Beleef de grootste kicks, boven en onder water, in een spectaculair zwemparadijs. Bedwing de kolkende stroom van de wildwaterbaan. Of verken de rustgevende onderwaterwereld van een verzonken stad, tussen exotische vissen. Kinderen maken in de ‘Kinder Duik Introductie’ kennis met de duiksport, inclusief een rit op de onderwaterscooter. Wij zijn hier meerdere keren geweest en hebben altijd veel waterplezier daar!

4. Swimfun in Joure

Zwemplezier - wildwaterbaan - zwemmen

Voor super leuke waterattracties ben je bij Swimfun aan het juiste adres. Voor jong én oud is er van alles te beleven in dit fantastische complex. Zo hebben ze onder andere een spannende wildwaterbaan, die kronkelt door de jungle, grotten en langs watervallen. De wildwaterbaan kent twee routes en staat garant voor uren plezier.

zwemmen - subtropisch zwemparadijs - 10x de leukste zwembaden
Zwemplezier - wildwaterbaan - zwemmen

magic oval een glijbaan

magic oval een glijbaan van maar liefst 54 meter lang. Hier mag je gewoon zo vanaf of met een band om het nog spectaculairder te maken. Je kunt alleen of samen van deze glijbaan glijden. Wat je ook kiest … je gaat super snel naar beneden en de 54 meter ben is zo voorbij. En dan hup vlug weer naar boven voor de volgende ronde! Je kunt er zo vaak af als je wil. Je bent zo weer aan de beurt.

zwemmen - subtropisch zwemparadijs - 10x de leukste zwembaden

De snelle glijbaan

Super snelle glijbaan. Er is nog een glijbaan, deze gaat echt mega snel en voor je het weet ben je alweer benenden. Aan het einde van de glijbaan wordt er een mooie foto van jou gemaakt hoe jij de glijbaal uit splasht. Deze foto kun je (gratis) naar jezelf mailen. Daarnaast wordt je snelheid ook nog eens gemeten. Ben jij de snelste?

Zwemplezier - wildwaterbaan - zwemmen

Een golfslagbad mag dan zeker ook niet ontbreken. Verder is er een supersnelle waterkreek, een verkoelende koud waterput en heerlijke bubbels in de whirlpool. En wil je even helemaal relaxen? Dan is het spa gedeelte echt iets voor jou. Er staan diverse kruiden/bubbelbaden en er zijn Turkse stoomcabines. Er is voor iedereen wel iets te doen in dit subtropische paradijs.

5. De Scheg – Deventer

Dit is ook weer zo’n leuk subtropisch zwembad, niet super groot. Er is een wildwaterbaan van bijna tachtig meter lang. Er is een grote glijbaan die om het gebouw heen slingert. En een super snelle familieglijbaan. Dit alles is niet alleen leuk voor de kids, kunnen wij uit betrouwbare bron vertellen.

zwemmen - subtropisch zwemparadijs - 10x de leukste zwembaden

Subtropische zwembaden met glijbanen

De zwembaden met wildwaterbanen hebben ook allemaal een of meer glijbanen. Sommige zwembaden hebben hele spectaculaire glijbanen. We hebben alleen de zwembaden in onze lijst opgenomen waar we zelf geweest zijn.

6. Tikibad

zwemmen - subtropisch zwemparadijs - 10x de leukste zwembaden - tikki bad

Het Tikibad is grootste waterpark van de Benelux! Wij vorig jaar bij de opening van het nieuwe buitenbad. Er zijn maar liefst 21 glijbanen. Bij sommige glijd naar beneden met meer dan 60 km/u! Of wat dacht je van de pelikaanduik … Dit is een korte glijbaan en dan heb je een vrije val naar beneden het water in. Vervelen hoef je, je zeker niet met zoveel spannende glijbanen. Er is ook een speciaal gedeelte voor de kleinere kinderen (< 1.20m!), daar zijn vier super glijbanen en een waterval o.a. te vinden.

7. zwembad Hesselingen (Meppel)

zwemmen - subtropisch zwemparadijs - 10x de leukste zwembaden

Neutraal blijven is nu lastig … Ik ben opgeroeid in dit zwembad, In mijn puberteit waren we hier bijna dagelijks. Dit was voordat het een subtropisch zwemparadijs is geworden. Ook na de verbouwing ben ik er veel geweest. Zeker met de kinderen veel geweest. Voor kleine kinderen is het zeker een leuk zwembad. Er is 1 waterglijbaan en er staat in het zwembad nog rups waar je door kunt kruipen en waar drie glijbaantjes uitkomen. Stroomversnelling en bubbelbaden zijn er ook. Er is ook een buiten gedeelte en een groot wedstrijd bad.

8. Bonte Wever in Assen

zwemmen - subtropisch zwemparadijs - 10x de leukste zwembaden - zwembad Assen - De Bonte Wever

Dit subtropische zwembad is vooral leuk om met vriendinnen heen te gaan. Voor de kids is het gewoon een zwembad. Er is 1 waterglijbaan en golfslagbad en stroomversnelling. Het zwembad heeft met drinken een all in formule. Je kunt er frisdrank krijgen en koffie en thee. Waarom is het zo leuk om zelf heen te gaan? Er zitten ook sauna’s bij inbegrepen. Hoe lekker is dat eerst lekker baantjes trekken en bij kletsen met je vriendin. Daarna heerlijk kopje thee drinken en daarna relaxen in de sauna’s of Turksstoombad. Eerder hadden ze er ook heerlijke kruidenbaden, zo jammer dat die weg zijn.

9. Tropiqua in Veendam

zwemmen - subtropisch zwemparadijs - 10x de leukste zwembaden

Hier zijn we een aantal keren geweest toen de kinderen nog een stuk kleiner waren. Het is een leuk zwembad, maar niet heel spectaculair. Er zijn twee waterglijbanen. Er een apart peuterbad, wedstrijdbad en nog twee zwembaden. Het is niet mega groot wel lekker voor een paar uur water plezier.

10. Zwemparadijs Preston Palace – Almelo

zwemmen - subtropisch zwemparadijs - 10x de leukste zwembaden

Dit zwembad vonden wij eigenlijk best tegenvallen. Er waren geen glijbanen of andere speeltoestellen. Het zwembad ziet er erg mooi uit, maar meer dan gewoon zwemmen kun je daar niet. Het is een all in, Er is wat fruit wat je kunt pakken er zijn ijsjes en je kunt uit een paar soorten drinken kiezen. Het zwembad zelf ziet er echt heel mooi uit. Alleen is het voor kinderen al snel saai als er geen glijbaan enzo is. Heen en weer zwemmen of zelf spelletjes bedenken is leuk, maar niet voor uren.

Dit zijn de leukste subtropische zwembaden waar wij in Nederland zijn geweest! Lieke heeft nog leuke tips voor: Waterparken in Duitsland.

Dit is ook leuk om te lezen:

Wil jij niets meer missen van VegaLifestyle.nl volg ons dan op facebook. Heb je het recept gemaakt tag ons dan zeker op instagram  of @vegalifetyle

3 thoughts on “10x de leukste subtropische zwembaden …

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *