Wat is sapdetoxen eigenlijk?

sapdetox

Alleen sappen en dus geen koffie, geen suiker, geen koolhydraten, geen alcohol en niet roken. Naast de sappen mag je wel water en kruidenthee drinken.Het doel van deze sapkuur is om je lichaam te ontgiften en te ontdoen van afvalstoffen. Hierdoor gaan niet alleen alle organen beter werken, jijzelf komt ook veel meer in balans.

Op deze manier ga je slechte eetgewoontes doorbreken. Je krijgt ruimte in je hoofd en meer energie.

Er zijn verschillende mogelijkheden voor een een sapkuur. Zo heb je 3-, 5- en 7-daagse sapkuren.

Een sapkuur is een goede manier om je lichaam te ontgiften. Een goede reiniging van je lichaam en heeft vele gezondheidsvoordelen.

In januari heb ik meegedaan met een 7 daagse sapkuur.

Waarom deed ik mee met de sapkuur?

De laatste jaren ben ik erg met mijn gezondheid bezig. Maar moet eerlijk zeggen, dat ik afgelopen jaar het wel een beetje heb laten vieren. Er ging veel aandacht en zorg uit naar Dylan (epilepsie). Daarom was dit een mooi moment om even weer terug te gaan naar mijzelf en bewust zijn. Ik was best veel aan het snoepen en de cola, die ik van mijzelf 1 en af en toe twee keer per week mocht. Waren inmiddels ook wel wat meer geworden.

Meer bewegen

Bewegen doe ik best wel. Bijna elke dag een uur lopen met de hond en Dylan. Alleen echt sporten, deed ik niet meer. Door een ongeluk heb ik een nare blessure aan mijn heup. Tijdens deze sapdetox zat ook elke dag sporten. En dat was erg fijn en had ik geen last van mijn blessure.

Vooraf aan de sapdetox wilde ik graag:

  • Bewust worden van mijn eet gewoontes
  • Meer bewegen
  • En uiteindelijk afvallen

Bewustwording

Ja, ik had echt even een schop onder mijn kont nodig. Ik at alles wat los en vast zat. Dronk te veel cola. Daarom wilde ik graag meedoen met de sapkuur. Een stok achter de deur en even weer bewust worden van mijn eigen eet en snoep gedrag. De knop moest weer even op dus.

Wat heeft de Detox mij gebracht?

Weer een met mijzelf, ik ben echt weer geconnect met mijzelf. En zorg daardoor ook weer goed voor mijzelf. Doordat ik veel met de zorg van Dylan bezig ben en de zorg voor de andere kinderen. Merk ik nu, dat ik behoorlijk op mijzelf aan het bezuinigen was. Ik ben door de detox dus dubbel bewust geworden. En bewust, dat ik veel dom loop te snoepen. En dat ik liever moet zijn voor mijzelf. Hierdoor heb ik veel meer energie en dat merken de kinderen ook weer. Ik ben veel fitter en meer energie, om er voor hen te zijn.

Twee keer per jaar een sapdetox

Het beste is om dit twee keer per jaar te doen. Let wel op, dit is niet voldoende om je lichaam gezond en energiek te houden. Zie het als naar de tandarts gaan. Je gaat twee keer per jaar naar de tandarts en mondhygiëniste. Alles wordt dan grondig schoongemaakt. Daarnaast moet je twee keer per dag je tanden poetsen om ze gezond te houden. Dat is met je lichaam ook. Blijf tussen de sapdetoxen door goed voor jezelf zorgen. Natuurlijk mag je best een keer snoepen, maar doe dit verstandig en zorg dat je er veel gezonde voeding en drankjes tegenover hebt staan.

Blijf ook veel bewegen. Minimaal een half uur per dag, meer is altijd goed. Ik zet nu minimaal twee keer per week de muziek aan en ga bewegen. Buikspieren, benen en springen is ook een hele fijn. Daarnaast volg ik minimaal 1x per week een online yoga les. En probeer ik iedere dag minimaal 5 minuten te mediteren.

Dit alles geeft mij veel Dit alles geeft mij veel energie.energie!

Wil jij ook deelnemen aan een sapdetox? Kijk dan eens op de site van Nicol, zij geeft deze training twee keer per jaar. Het hele programma vind je hier.

De resultaten zijn : gezonde relatie met jezelf, partner & familie systeem. Zelfvertrouwen en focus op wat je graag wilt in je leven. Verhogen van je dagelijkse positieve energie om bij te kunnen dragen -> doelgericht, aan een mooie wereld. Je kunt ook kiezen voor een 1 op 1 programma.

Dit is ook leuk om te lezen: