Winkelen in Newcastle

winkelen in Newcastle

Hou jij van winkelen? Dan ben je in Newcastle op de juiste plek. Er zijn daar meerdere grote winkelcentrums en verschillende leuke winkelstraatjes. En je bevind je ook nog eens in een super mooie stad met vele leuke culturele bezienswaardigheden. Winkelen in Newcastle kan 7 dagen in de week.

Northumberland Street

De Northumberland Street is de belangrijkste winkelstraat van Newcastle. Alle bekende ketens zijn hier gevestigd. Hier ben je dan ook wel een aantal uurtjes zoet. Het warenhuis Fenwick is wel erg leuk. Bij Boots vind je heel veel make-up en andere beauty producten die in Nederland niet verkrijgbaar zijn. Hier kun je echt je hart ophalen als je van shoppen houdt.

Eldon Square

Eldon Square is een overdekt winkelcentrum met meer dan 100 winkels. Shoppen, shoppen en nog meer shoppen. Heerlijk als het buiten regent, koud is of gewoon omdat je lekker wil winkelen. Er zijn heel veel bekende winkelketens, maar ook heel veel onbekende. Je winkel honger wordt hier dus zeker gestild.

Grainger Market – terug in de tijd

Ben je opzoek naar het authentieke Engelse gevoel? Dan is Grainger Market echt een aanrader. Ook dit is een overdekt winkelcentrum. Er zijn meer dan 100 winkels gevestigd in Grainger Market. Dit zijn vooral de kleinere lokale winkels, zoals groenteboeren, bloemisten, drogisterijen, maar ook meerdere winkels met kleding. Het winkelcentrum is echt authentiek, zo vind je er Pumphrey’s Coffee Center een ouderwetse kruidenierszaak, met ruim 50 soorten koffie en maar liefst 40 soorten thee.

Intu MetroCentre heerlijk winkelen in Newcastle

Het intu MetroCentre is een stad op zich. Dit is een van de grootste winkelcentrums. In dit winkelcentrum zitten meer dan 300 winkels onder een dak. Naast de grote bekende ketens en merken vind je hier ook leuke boetiekjes en minder bekende winkels.

Het grootste winkelcentrum MetroCentre Newcastle

Het MetroCentre is niet alleen het grootste winkelcentrum van Newcastle, maar van Europa. Dit winkelcentrum ligt net buiten het centrum en kun je vanaf het centraal stadion met bus 100 makkelijk bereiken. In dit shopping center zitten meer dan 350 winkels, die verdeeld zijn over vijf gebouwen: Green Mall, Blue Mall, Red Mall, Yellow Mall en Platinum Mall. Naast super toffe winkels voor elk wat wils kun je hier ook verschillende restaurants en lunchrooms vinden. Ook is er een grote bioscoop.

High Bridge heerlijk vintage shoppen

Tussen de grote winkelstraten Grey Street en Pilgrim Street vind je High Bridge. Naast alle grote winkelstraten en winkelcentra’s is High Bridge street is een kleine winkelstraat. Maar niet zomaar eentje! Het is wel is de hipste winkelstraat van Newcastle. In deze straat vind je alternatieve winkels, hippe koffie tentjes en een aantal sfeervolle typische Engelse restaurants. Dit is zeker een aanrader als je van vintage kleding houdt.

Dit is ook leuk om te lezen:

Vond je deze blog leuk? Deel ‘m met je vrienden! Niets meer missen? Volg ons dan op Facebook