ZWARTEBONENBURGERS MET PINDA’S, LIMOEN & KORIANDER

zwartebonenburgers van de barbecue

Zwartebonenburgers: Deze burgers zijn belachelijk lekker. Ik serveer ze altijd in broodjes, met mayonaise en augurkjes. Maak het jezelf makkelijk en bak ze eerst in de oven, dan kun je ze voor het eten snel op de barbecue afbakken.

Wat heb je nodig voor deze veganistische zwartebonenburgers?

Voor 4 burgers

  • 50 g pindakaas zonder stukjes noot
  • 1 blik zwarte bonen (400 g), uitgelekt maar niet afgespoeld
  • 1 el olijfolie
  • 2 tl chipotle- of gewone chilivlokken
  • 1 tl gemalen komijn
  • 2 kleine tenen knoflook, gepeld
  • 1 volle el roggemeel
  • geraspte schil van 1 biologische limoen
  • 1 tl zeezoutvlokken
  • 250 g kastanjechampignons

Opdienen met:

  • 1 limoen, in 4 partjes
  • handvol zoute pinda’s, grof gehakt
  • 4 hamburgerbroodjes, licht gegrild
  • handvol verse koriander, grof gesneden

Hoe maak je deze lekkere zwartebonenburgers op de barbecue?

De groene barbecue het veggie barbecue boek

Dit lekkere vegan barbecue gerecht komt uit het boek: De groene barbecue, met heel veel vega recepten. Er zitten veel vegan recepten bij. De andere kunnen makkelijk veganistisch gemaakt worden of voor de inspiratie.

Auteur: Rukmini Iyer
Uitgever: Brecht
EAN: 9789023016809
Het boek De groene barbecue is onder andere te koop bij Bol.com

De groene barbecue vol lekkere recepten

Dit is ook leuk om te lezen:

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *