Vegan gevulde ‘eieren’, dat is wel iets wat ik als veganist echt mis. Daarom ben ik ook zo blij dat Shara dit heerlijk recept vorig jaar voor onze paas editie van Vega!Vega gemaakt heeft. Pasen zonder ei kan dus zeker! Uiteraard passen ze ook perfect bij een verjaardag of een gezellig borrelavondje bijvoorbeeld.
Voor 20 veganistische gevulde ‘eieren’
Ingrediënten voor de vegan gevulde ‘eieren’
- 10 kleine vastkokende aardappelen
- kokosolie
- peper en zout naar smaak
Ingrediënten voor de vulling van de gevulde ‘eieren’
- 220 gram kikkererwten
- 1 tl Dijon Mosterd
- 2 1/2 el veganaise of tahin
- 1 el citroensap
- 2 el water
- 1 1/2 tl knoflookpoeder
- 1 tl kerrie
- snufje paprikapoeder,
- peper, zout
- bieslook
vegan gevulde ‘eieren’ hoe maak je ze:
1. Verwarm de oven op 200 graden Celsius.
2. Halveer de aardappelen, besprenkel met een beetje olie, peper en zout. Leg ze met de platte kant op een bakplaat en bak 30 tot 40 minuten in de oven. Prik er af en toe in om te kijken of ze al zacht zijn.
3. Maak intussen de vulling. Doe alle ingrediënten bij elkaar in een keukenmachine en meng tot een gladde massa.
4. Haal de aardappels uit de oven en laat ze 5 minuten afkoelen. Hol dan een klein stukje van elke aardappel uit met een lepel. Doe de uitgeholde aardappel bij het kikkererwtenmengsel en maal nog een keer goed door met de keukenmachine.
5. Vul de aardappels en bestrooi met bieslook.
Dit recept van de Vegan gevulde ‘eieren’ is van Sarah Visschedijk , gemaakt voor Vega!Vega
Vegan gevulde eieren
Ingrediënten
Ingrediënten voor de vegan gevulde ‘eieren’
- 10 kleine vastkokende aardappelen
- kokosolie
- peper en zout naar smaak
Ingrediënten voor de vulling van de gevulde ‘eieren’
- 220 gram kikkererwten
- 1 theelepel Dijon Mosterd
- 2,5 eetlepels veganaise of tahin
- 1 eetlepel citroensap
- 2 eetlepels water
- 1,5 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel kerrie
- snufje paprikapoeder
- peper, zout naar smaak
- bieslook
Instructies
- Verwarm de oven op 200 graden Celsius.
- Halveer de aardappelen, besprenkel met een beetje olie, peper en zout. Leg ze met de platte kant op een bakplaat en bak 30 tot 40 minuten in de oven. Prik er af en toe in om te kijken of ze al zacht zijn.
- Maak intussen de vulling. Doe alle ingrediënten bij elkaar in een keukenmachine en meng tot een gladde massa.
- Haal de aardappels uit de oven en laat ze 5 minuten afkoelen. Hol da neen klein stukje van elke aardappel uit met een lepel. Doe de uitgeholde aardappel bij het kikkererwtenmengsel en maal nog een keer goed door met de keukenmachine.
- Vul de aardappels en bestrooi met bieslook.
Dit is ook leuk om te lezen:
Vind je dit een lekker recept? Help mij dan dit te verspreiden door het te delen met andere mensen. Dit kan o.a. door middel van de social media knoppen. Ik vind het ook altijd fijn als je een reactie achterlaat.
hphofman says:
handige site is dit, ook voor mij als veggie. Ik eet ( nog wel) zuivel producten, maar ze veganproducten als een verrijking daarvan, zeker niet als een beperking.
Vega Lifestyle says:
Bedankt voor je compliment. Elke stap is weer een goede stap vooruit. En inderdaad komt er steeds meer plantaardig op de markt.
bookstamel says:
Wat een geweldig leuk recept is dit! Je moet het maar bedenken om zoiets als een gevuld eitje na te maken voor vegans. Ik ga deze zeker een keer maken als ik vegan mensen op bezoek krijg.
Vega Lifestyle says:
Bedankt voor je berichtje. Je kan het ook maken voor andere eters 😉 Het is echt een aanrader.
Tinie says:
Als je er nog een snufje kala namak aan toevoegt, smaakt het pas écht naar ei 🙂