De aubergineplant is een nachtschadeachtige, net zoals bijvoorbeeld de aardappel, de paprika en de tomaat. De aubergine is de vrucht van de plant. De meest bekende is de paarse. Voor deze lekkere Vegan auberginestoofpot met kikkererwten hebben wij ook de paarse variant gebruikt.
De meeste groenten zijn erg veelzijdig zo ook de aubergine. Je kunt er heerlijke dips en spreads mee maken, of wat dacht je van aubergine rolletjes, of zoals nu in een stoofpot verwerken. Ook in de zomer is de aubergine razend populair voor bij de barbecue als gegrilde groente, Of een lekkere salade: Vegan ”haring” salade
Wat heb je nodig voor de Vegan auberginestoofpot met kikkererwten?
- aubergine
- paprika
- knoflook (2 teentjes)
- 4 wortels
- 250 gram kikkererwten (verse moeten minimaal 8 uur weken)
- 100 gram champignons
- 50 gram zilveruitjes uitgelekt
- 2 uien
Hoe maak je de auberginestoofpot met kikkererwten?
- Snijd de uien en bak deze in de koekenpan
- Ook de wortels mogen nu gesneden worden en voeg deze bij de uitjes in de pan
- snijd de paprika, aubergine en de champignons en doe ze in de pan bij de ui en wortel
- Doe de kikkererwten en zilveruitjes bij het geheel even laten pruttelen in b.v. een stoofpan“>stoofpan
Serveer bijvoorbeeld bij deze Vegan auberginestoofpot met kikkererwten: rijst, couscous, breekbrood, Patatas bravas
Dit is ook leuk om te lezen:
Wil jij niets meer missen van VegaLifestyle.nl volg ons dan op facebook. Heb je het recept gemaakt tag ons dan zeker op instagram of @vegalifetyle