Basisboek Wilde Bladgroenten

basisboek wilde bladgroenten. Zelf kruiden zoeken

Basisboek Wilde Bladgroenten 21 groenten waarmee je jaarrond kunt oogsten uit eigen tuin en landschap, met 65 vegan recepten. Dit fijne basisboek is geschreven door onze gastblogger Laurette van Slobbe. Op onze site deelde ze al een paar lekkere recepten zoals de vegan brandnetelkaas en een heerlijke dressing van wilde bloemen onder andere.

Een samenvatting van het Basisboek Wilde Bladgroenten

21 groenten waarmee je jaarrond kunt oogsten uit eigen tuin en landschap, met 65 vegan recepten.
Met informatie over de planten, hun vindplaats, hun plek in tuin, eetbaar landschap of voedselbos, hun smaak en mondgevoel en hun bereiding in de keuken, vers of gedroogd, rauw of gekookt. Een praktisch en mooi vormgegeven basisboek vol informatie, foto’s en vegan recepten. 176 pagina’s, veel mooie en informatieve kleurenfoto’s.

Wat vonden wij van het Basisboek Wilde Bladgroenten?

Het is een fijn overzichtelijk boek. Je kunt precies zien, waar het (on)kruid goed voor is, waar je het kunt vinden. Welke delen van de plant je kunt eten. Hoe je ze het beste kunt oogsten en bewaren. En daarnaast staan er ook heel veel lekkere recepten in met kruiden en bloemen. Het boek is, handig om mee te nemen als je op zoek gaat naar kruiden. Er zijn een aantal bekende kruiden, maar ook veel nieuwe. Wat ik aan dit boek erg leuk vind, is dat de foto’s puur zijn. Echt zoals jij de kruiden ook aan gaat treffen en dat vind ik erg fijn. Het kruid zelf, goed in beeld. Maar ook zoals het in de natuur staat.

Handig om te weten over het Basisboek Wilde Bladgroenten

 • Auteur: Laurette van Slobbe
 • Uitgever: Florae
 • EAN: 9789090343167
 • het Basisboek Wilde Bladgroenten is ook te koop bij Bol.com en no leuker ook in de websop van www.florae.nu en daar betaal je geen verzendkosten!

Winactie:

Wij mogen van de auteur (Laurette) maar liefst 2 van deze gave boeken weggeven. Wil je meedoen? Laat dan een bericht achter onder dit artikel. En wil je extra kans maken, like dan onze facebookpagina. Hier gaan sowieso nog een aantal leuke acties op komen. Deze winactie loopt tot 18 juni 2021. Daarna worden zo snel mogelijk de winnaars onder dit bericht bekend gemaakt.

De winnaars:

De winnaars zijn bekend … Judith Van Kesteren en Natascha Le Clercq van harte gefeliciteerd. Willen jullie een mailtje met jullie adres gegevens mailen naar: [email protected] Dan zorg ik dat het boek zo snel mogelijk bij jullie komt.

Dit is ook leuk om te lezen

43 thoughts on “Basisboek Wilde Bladgroenten

  • Ja, mijn interesse ligt meer en meer bij de natuur. Ben zelf net begonnen met een moestuin, uit eigen tuin is zoveel lekkerder. Dit was mogelijk bij ons nieuwe huisje.
   Naast het huis ligt ook een bosje met veel planten en bomen. Er komt van alles overal op. Nu kom ik er pas achter wat weinig echte kennis ik van de natuur heb. Vooral de echte natuur.
   Ik wil me super graag hier in gaan verdiepen. Dus dit boek zou helemaal top zijn.

 • Agnes van der Meijden says:

  Dit boek lijkt mij precies het boek wat ik zoek, steeds lees ik iets over plantjes die eetbaar zijn. Maar ik durf die dan niet uit mijn eigen tuin te halen. Is het wel zeker het zelfde plantje…….. Met dit boek bij de hand ga ik het wel durven. Hopelijk win ik er 1.

 • Judith Van Kesteren says:

  Gave actie! Zat er al aan te denken om zoiets aan te schaffen. Ik weet er te weinig vanaf maar kom genoeg tegen wat potentieel eetbaar is.

 • Anneke Rooks says:

  Dit boek zou ik erg goed kunnen gebruiken.
  Ik ben al fan van vele soorten vaste groente planten.
  Die ook in mn tuintje staan.
  Ik zou me erg graag willen verdiepen,wat er allemaal aan blad groente is,wat de natuur te bieden heeft,wat we heerlijk van kunnen eten!
  Heerlijk samen met al die heerlijke kruiden en de kleurijke bloemen.
  Een feest in de groente tuin!!

 • Apollonia Verkuil says:

  Geweldig initiatief dit boek. Voor een betere wereld is het nodig dat we het ‘goud’ dat de natuur ons schenkt op waarde gaan schatten en voor onze gezondheid in gaan zetten. Dit boek zou mij daarmee kunnen helpen. Hoop het te mogen ontvangen.

 • Lijkt me een geweldig boek, wij zijn onwijs bezig met natuurlijk tuinieren en dit lijkt me echt een aanwinst. Zo kunnen we optimaal genieten van de natuur en wat het ons te geven heeft!

 • Wauw dat zou super gaaf zijn. Bij ons nieuwe huis hebben we net een moestuintje aangelegd. Heerlijk vers uit eigen tuin.
  Maar naast de tuin zit ook een bosje. Vol planten en bomen. Geen idee wat ik daar mee zou kunnen. Zou zo graag de kennis en gezondheid van de natuur willen vergaren. Vind het echt jammer dat ik die kennis niet heb meegekregen vanuit huis!
  Dit boek is meer dan welkom.

 • Esther Verlinden says:

  Wow wat interessant lijkt me super om mee ad slag te gaan, fijn en info over plant en in combi met de recepten, geeft inspiratie om te gaan doen

 • Ik loot heel graag mee! Sinds kort aan een beetje het wildplukken en ook het onkruid in de moestuin laat ik staan. Maar ik vind het toch nog spannend en ik weet vervolgens ook niet zo goed hoe ik er iets anders van kan maken dan een salade.

 • Natascha Le Clercq says:

  Wat een gave actie! Ik heb sinds kort een moestuin en ben bezig met wildplukken maar nog helemaal in het beginstadium. Dit boek zou mij enorm helpen om meer te leren en uit de natuur en tuin heerlijke gezonde dingen te maken voor mezelf maar zeker ook voor anderen om ze te inspireren. Ik hou me dus aanbevolen. Alvast heel veel dank!

 • Gaaf! Ik was al op zoek naar de vegan brandnetelkaas. En de andere recepten jaarrond op de koop toe.
  Gelukkig zijn er steeds meer wildplukkers en eters uit de natuur.
  En echt waar: de insecten etc komen niks tekort.
  Nettie

 • Wendy de Waal says:

  Leuk! Die zou ik heel graag willen hebben. Ik heb nu een stuk van mijn tuin “wild” gelaten. Er groeit allerlei “onkruid”, waarvan ik weet dat het eetbaar is, maar ik weet niet wat ik ermee kan doen. Op internet kom ik alleen recepten tegen voor pesto, salade of soep, maar ben heel benieuwd naar wat variatie!

 • Wat een leuke boek! Elk jaar verplant ik de (on)kruid naar onze tuin dus het zou me kunnen helpen om ook andere, nog onbekende leren kennen + er zijn nooit genoeg goede recepten!

 • Wat een inspiratie geeft dit. Sinds vorige maand ben ik eigenaar van een enorme moestuin en kom veel tegen waarbij ik mij afvraag; hoe te gebruiken? Graag leer ik meer met dit boek! Groeten, Sophie

 • Simone Feij says:

  Mijn interesse is gewekt. Heel graag zou ik dit boek in mijn bezit willen. Ik kan niet alleen zelf er van leren maar ook kinderen ook die zou ik dan de wijsheid mee willen geven uit de natuur er valt altijd veel uit leren ze terug naar de basis de natuur waarvan veel mensen van zijn vervreemd.

 • Wat een interessant boek. Naast mijn kleine tuin aan huis met een aantal eetbare planten heb ik sinds een half jaar een moestuin volgens het Permacultuurprincipe. Met de inspiratie uit dit boek kan ik mijn mede-tuiniers nog beter laten zien hoe anders tuinieren heel effectief kan zijn.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *