Cake voor ontbijt?! Ik begrijp dat je bij het woord cake aan een zoet dessert of tussendoortje denkt, maar het zou toch geweldig zijn om cake voor ontbijt te kunnen eten en toch de dag op een gezonde, voedzame manier te beginnen. Dit recept is makkelijk om op een vrije middag te maken, zodat je de volgende ochtend in minder dan een minuut je ontbijt klaar hebt staan. De cake bevat geen geraffineerde suikers en is zoet door de banaan. Natuurlijk zou je de cake ook als dessert, met een bolletje vegan ijs kunnen serveren! Banana Sheet Cake …
Banana Sheet Cake … Wat je nodig hebt
- Volkoren speltmeel
- Havermeel
- 1 zakje Bakpoeder
- 5 el Amandelpasta
- 6 Rijpe bananen (hoe rijper hoe zoeter de cake wordt)
- 2 el Lijnzaad
- Plantaardige melk
- Toppings zoals walnoten of chocolate chips
Banana Sheet Cake … Zo maak je het
Als eerste prak je de bananen, maar houdt er twee apart. Daarna meng je 2 el lijnzaad met 4 el water, laat dit een paar minuten staan, dit is een vervanger voor de eieren. Combineer daarna de natte ingrediënten met elkaar in een beslagkom, dit zijn dus de geprakte bananen, amandelpasta, het lijnzaad-ei. Houdt de plantaardige melk nog even apart. Vermeng alle ingrediënten goed met elkaar en spatel het havermeel, speltmeel en de bakpoeder door het mengsel. Zorg dat het meel opgenomen is maar mix het niet te ver door. Voeg nu je toppings toe, ik gebruikte walnoten die ik even met een mes grof heb gehakt. Ook voeg ik 1/2 theelepel kaneel toe.
Voor dit recept heb je een ovenschaal nodig,
Leg een stukje bakpapier op de onderkant van de ovenschaal. Halveer daarna de overgebleven bananen in de lengte en leg deze met de platte kant naar onderen op de ovenschaal. Verspreid nu het beslag over de schaal en zet deze in de oven voor 40 min op 170°C.
Dit is ook leuk om te lezen:
Wil jij niets meer missen van VegaLifestyle.nl volg ons dan op facebook. Heb je het recept gemaakt tag ons dan zeker op instagram of @vegalifetyle