Kook-hack, deze gerechten kun je al eerder maken

Penne met geroosterde brocoli

Deze gerechten zijn perfect om van tevoren klaar te maken. Ze kunnen prima 2-3 dagen in de koelkast worden bewaard en zijn zelfs nog smaakvoller na een nachtje rust. Het voorbereiden van het avondeten de dag ervoor kan een ware zegen zijn, vooral na een drukke werkdag. Je hoeft het na een werkdag of dagje weg alleen nog maar even op te warmen.

Invriezen

Bovendien is het een slim idee om extra veel te koken en de porties vervolgens in te vriezen. Op die manier kun je eenvoudigweg de benodigde porties ontdooien en opwarmen wanneer de tijd daar is.

Chili Sin Carne

Een heerlijk Chili Sin Carne gerecht mag dan ook zeker niet ontbreken in dit rijtje. Het is makkelijk en snel te bereiden en ook nog eens onwijs voedzaam. Als ik er rijst bij eet, dan maak ik dat wel de dag zelf klaar, maar kan ook prima de dag ervoor gemaakt worden. Hier vind je het heerlijke Chili Sin Carne recept.

Chili Sin Carne

Pasta

Een heerlijke vegan pasta mag zeker niet ontbreken in dit rijtje. Pasta leent zich perfect om van tevoren te bereiden, of je nu kiest voor spaghetti, macaroni, penne, of een andere variant. Hier vind je 10x de lekkerste vegan pasta gerechten.

Soep

Een smakelijke soep mag ook zeker niet ontbreken in dit rijtje. Soep is gemakkelijk van tevoren te bereiden en biedt veel mogelijkheden voor variatie, of je nu kiest voor een verse tomatensoep, pompoensoep, bloemkoolsoep, Vegan erwtensoep, bietensoep met kokosmelk en gember, Pindasoep, Vegan goulashsoep of een van de andere lekkere soepen. Met soep kun je echt eindeloos variëren.

Curry

Curry is ook zo’n gerecht dat je van tevoren kunt klaarmaken. Vooral bij een curry merk je vaak dat hij de volgende dag nog veel lekkerder is.

Enkele lekker curryrecepten:

Dit zijn een aantal voorbeelden van gerechten die je van tevoren klaar kunt maken. Gerechten met aardappels, zou ik zelf niet zo snel doen.\ De aardappelen wil dan nog wel eens wat slijmerig worden. Gerechten met peulvruchten of pasta lenen zich perfect om alvast klaar te maken.