Lepidoliet wat is het en wat doet het?

lepidoliet een bijzondere edelsteen.

Lepidoliet staat ook wel bekend als de “Steen van de Rust”. Dit is een unieke edelsteen met krachtige helende eigenschappen. Het is een lithiumrijke edelsteen. Alles over deze mooie en bijzondere edelsteen lees je in dit artikel.

Lepidoliet is meestal lila tot roze, maar soms ook grijs, geel of groenachtig.

Werking van lepidoliet

Lepidoliet is een combinatiesteen. Door dat de edelsteen meerdere mineralen bevat liggen de krachten van de Lepidoliet op meerdere vlakken. Zo is het een kalmerende, beschermende en reinigende steen. Echter is het ook een activerende steen die blokkades weghaalt en heeft een positief effect op verschillende chakra’s. Ook helpt het bij het verminderen van stress en angst. Het bevorderen van emotionele stabiliteit. Zo kan de steen helpen bij het verminderen van negatieve emoties. En helpt het bij het versterken van het zelfvertrouwen. Deze edelsteen wordt ook regelmatig gebruikt voor spirituele groei en bewustzijn. Het kan helpen bij het verhogen van intuïtie en bewustzijn.

Deze edelsteen is fijn om mee te mediteren

Deze kwarts bevordert contact met lichtgidsen. De steen werkt ontgiftend en heeft een positieve invloed op het immuunsysteem. Door de steen dagelijks even in je handen te nemen. Voel jij je krachtiger en warmer door deze positieve spirituele energie.

lepidoliet

Hoe reinigt je de lepidoliet?

Het is goed om te weten dat Lepidoliet superzacht is. Daarom is het goed om hardhandige techniek als het gaat om reinigen te vermijden. Deze steen kan niet zo goed tegen water. Verder kun je alle reiniginen toepassen. Wat ik zelf een erg fijne vind voor deze steen is reigen met salie. Blaas wat salie rond je edelsteen. Deze manier van reigigen is goed om de steen emotioneel te reinigen.

Lees hier alles over het reinigen van edelstenen: Edelstenen reinigen zo doe je dat

Vindplaats lepidoliet

Lepidoliet wordt gevonden in onder andere: Brazilië, Rusland, Zuid-Afrika, Zweden en de Verenigde Staten.

Dit is ook leuk om te lezen:

Vond je deze blog leuk? Deel ‘m met je vrienden! Niets meer missen? Volg ons dan op Facebook