Online retraite helemaal van nu …

retraite - vegan retraite - yoga - online yoga - Aleid Warmelink

Een retraite is voor iedereen goed even lekker met jezelf bezig zijn. Er zijn vele verschillende retraites. Een retraite stond al heel lang op mijn bucketlist. Alleen worden de meeste retraites in het buitenland gegeven. Met de zorg voor de kinderen is het mij tot nog toe niet gelukt om hiervoor naar het buitenland te gaan. Toch heb ik er inmiddels eentje gedaan! Gewoon van uit mijn eigen huid. Ideaal!

Waar kun je de online retraite doen?

SIS is een online wellness reisbureau dat wellness vakanties aanbiedt naar Spanje en Portugal. Alleen nu reizen wat moeilijker is en naar sommige landen zelfs onmogelijk is. Hebben zij een nieuw concept bedacht in samenwerking met Sharanam Retreats. Online detox retraites die je in het comfort van je eigen huis kunt volgen.

Me time

Tijd voor ons zelf … we doen het te weinig. Echt kijken naar wie jij nu eigenlijk bent. Even helemaal gefocust op jouw lichaam. Tijdens dit weekend kom je helemaal tot jezelf en leer jij je lichaam nog beter kennen. .Je bent tweeënhalve dag gefocuste tijd op jouw lichaam en geest. Ze begeleiden je door een 3-daags Detox-plan ondersteund door dagelijkse yogasessies en ademhalingsoefeningen en doe-het-zelf voetmassages.

Hoe ziet zo’n online weekend er nu uit?

Het begint op vrijdag om 16.00, je komt dan met de groep in een speciaal programma online met elkaar. Aleid van Sharanam Retreats begeleidt deze online metingen. Het is eerst even kennis maken met elkaar, het programma voor het weekend doornemen. Iedereen heeft een paar dagen van te voren een boodschappenlijstje gehad met wat je nodig hebt voor dit weekend. Het is vooral veel sapjes, smoothies, en in de avond een heerlijke groentesoep. Dit maak je allemaal zelf thuis. Elke online sessie duurt ongeveer een uur. Om 19.00 kom je weer met elkaar online voor een Yoga sessie. De volgende dag start je om 8.00 zelf met een thee van gember en citroen en dan om 9.00 is er weer een online yoga sessie. Na de sessie is het erg lekker om een half uurtje of langer een wandeling te maken. Om 12.00 is er weer een online sessie. In de middag kun je, jezelf een heerlijke voetmassage geven. Zelf deed k dat na de avond sessie. Als ik lekker in de relaxmodus zit. En dan om 19.00 weer een yoga sessie of meditatie sessie. De zondag is het weer om 8.00 op en om 9.00 online voor een yoga sessie. En dan om 12 uur is de afsluitende sessie met elkaar. Daarna gaat je detox kuur nog de rest van de dag door. Tussen door is er voldoende ruimte om met Aleid contact te hebben. Er is app contact en ook na het weekend kun je nog appen of mailen met je vragen. Ook SIS is goed bereikbaar en staat gelijk voor je klaar. Ik heb dit als erg prettig ervaren. Het officiële programma kun je hier vinden.

Yoga

Online yoga les

Aleid doet al jaren aan yoga en dat is ook goed te zien. Zo lenig en zoveel lichaamsbeheersing. Ik was daar echt een stijve harrie bij. Voor dit weekend had ik nog nooit eerder aan yoga gedaan. Aleid legt alles goed uit en doet alles heel rustig voor. De yoga sessie vond ik echt super leuk! Voelde mijn spieren na elke sessie wel. Ook voelde ik mij erg prettig na elke yoga sessie. Ook na het weekend ben ik meerdere keren per week yoga blijven doen. Ik merk dat ik steeds iets verder kom met rekken en strekken. De yoga- en ademhalingsoefeningen in deze retraite helpen je om je weg naar binnen te vinden en innerlijke rust en gemoedsrust te krijgen.

Detox

De detox bestaat uit sapjes en/of smoothies en dan in de avond een speciaal recept voor een lekkere groente soep. Deze korte detox helpt je lichaam om gifstoffen in het lichaam te verwijderen, het verhoogt je energieniveau en verbetert je mentale alertheid.

Voetmassage

voetmassage - zelf voet massage - even tijd voor jezelf

In het programma zit ook een doe-het-zelf voetmassage. Via een video zie je hoe jij je voeten heerlijk kunt masseren. Zelf ben ik masseuses en doe ik het op mijn eigen manier. Dit is wel echt lekker om meerdere keren in dit weekend te doen. Zelf deed ik het, het liefste in de avond. Lekker op de bank, in mijn relax kleding. Tv aan en lekker masseren en daarna lekker naar bed.

Vanuit je eigen huis dat is toch niet te doen?

Van te voren leek mij dit ook wel een uitdaging. Beide heeft voordelen. Ik wil zeker nog een keer naar Mallorca om Aleid in het echt te ontmoeten en daar nog een retraite te volgen. Zij hebben een prachtige locatie Sharanam Retreats. Vanuit huis ook ook een aantal voordelen. Zo kon ik gelijk de detox in huis toepassen en merken dat het ook in mijn dagelijkse leven prima toepasbaar is. Zo drink ik nu elke dag weer een sapje uit de juicher. In de ochtend ontbijt ik meestal al met een smoothie, om mijn zaden binnen te krijgen o.a. Ook wil ik kijken om elke maand een weekend een detox te doen. Mijn voeten masseer ik nog steeds voor de tv. Als je op locatie bent is alles anders. Dan worden de sapjes gemaakt en de soep. Ook heb je daar niet de verleidingen van thuis. Daar ben je er echt even helemaal uit. Zo heeft beide dus veel voordeel. Een combinatie lijkt mij helemaal super een paar keer per jaar vanuit huis en dan 1x per jaar op locatie. De online detox retraite kan ik dan ook zeker aanraden! Je komt even helemaal tot jezelf.

Handig om te weten:

SIS Wellness Holidays

+34 628 149 640

www.spa-in-spanje.nl

Ook leuk om te lezen:

Wil jij niets meer missen van VegaLifestyle.nl volg ons dan op facebook. Heb je het recept gemaakt tag ons dan zeker op instagram  of @vegalifetyle

2 thoughts on “Online retraite helemaal van nu …

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.