Stel je voor dat je een hapje neemt van een heerlijke vegan bramen kwarktaart. Je proeft eerst de knapperige bodem, gemaakt van vegan en dan proef je de heerlijke zacht zoete smaak van de kwarm met daar bovenop een toefje vegan slagroom.
Recept vegan bramen kwartaart
Dit recept van deze heerlijke vegan bramen kwarkt taart maak je in een handomdraai.
En hoe leuk is het om zelf een taart te maken voor een feestje. Het is niet alleen veel leuker ook nog eens veel lekkerder.
Vaak wordt kwarktaart uit een pakje gemaakt, met veel kleur en geurstoffen o.a. Deze kwarktaart hebben we gemaakt met o.a. verse bramen uit eigen tuin. Deze vegan kwark taart zet je vol trots op tafel
Vegan bramen kwarktaart wat heb je nodig?
Wat heb je precies nodig om deze vegan kwartaart te maken?
Voor de bodem
- 200 gram vegan biscuitjes (zelf gebruik ik meestal deze)
- 150 gram granola
- 1 eetlepel geraspte kokos
- 1 eetlepel margarine (gesmolten)
- beetje water
Hoe maak je de bodem?
Doe alles in een kom en pureer het met de staafmixer tot een glad geheel. Doe de bodem in de taart vorm en bak deze op 180 graden 10 minuutjes goud bruin.
Voor de vulling van de vegan bramen kwark taart heb je nodig?
- 500 gram rode vrucht sojayoghurt (voor deze hadden wij Alpro framboos cranberry)
- 2 theelepels agar poeder
- 1 theelepel maïzena
- 250 ml water
- 100 gram suiker
- 200 gram opklop slagroom
- Klop de slagroom in een kom en laat dit even staan
- Zet een pannetje met het water op het vuur. Los de agar poeder en de maïzena hierin op. Roer alles goed door en laat het geheel 5 minuutjes door koken.
- Doe de yoghurt bij de slagroom en klop het geheel door elkaar. Doe de suiker er door en roer alles nogmaals door elkaar. Voeg het geheel toe aan de pan met water en roer het geheel zachtjes door elkaar. Zorg dat alles goed gemengd is.
- Laat dit alles even 5 min afkoelen en opstijven. Giet het dan in de bakvorm op de bodem. Zet het geheel minimaal 3 uur in de koelkast.
Je kunt de taart in de koelkast 3 dagen bewaren.
- Bakken en koken zonder ei
- Vegan chocolade pindakaas taart….
- Vegan Kruidnoten… die maak je gewoon lekker zelf
Wil jij niets meer missen van VegaLifestyle.nl volg ons dan op facebook. Heb je het recept gemaakt tag ons dan zeker op instagram of @vegalifetyle
Vegan kwarktaart
Ingrediënten
Voor de vulling van de vegan bramen kwark taart
- 500 gram rode vrucht sojayoghurt (voor deze hadden wij Alpro framboos cranberry)
- 2 theelepels agar poeder
- 1 theelepel theelepel maïzena
- 250 ml water
- 100 gram suiker
- 200 gram opklop slagroom
Instructies
- Doe alles in een kom en pureer het met de staafmixer tot een glad geheel. Doe de bodem in de taart vorm en bak deze op 180 graden 10 minuutjes goud bruin.
Zo maak je de kwarktaart
- Klop de slagroom in een kom en laat dit even staan
- Zet een pannetje met het water op het vuur. Los de agar poeder en de maïzena hierin op. Roer alles goed door en laat het geheel 5 minuutjes door koken.
- Doe de yoghurt bij de slagroom en klop het geheel door elkaar. Doe de suiker er door en roer alles nogmaals door elkaar. Voeg het geheel toe aan de pan met water en roer het geheel zachtjes door elkaar. Zorg dat alles goed gemengd is.
- Laat dit alles even 5 min afkoelen en opstijven. Giet het dan in de bakvorm op de bodem. Zet het geheel minimaal 3 uur in de koelkast.
3 thoughts on “Vegan bramen kwarktaart”