Vegan chicken tonight: Dit was vroeger een van mijn favoriete gerechten. Toen nog wel met een kant en klaar potje. En zoals altijd is zelf maken niet alleen veel leuker, maar ook echt veel lekkerder en gezonder. Wees gewaarschuwd, dit recept is echt heel erg lekker.
Lekker voor het hele gezin
Tot ik dit recept ontdekte … Een vriendin had dit voor mij gekookt. Had ik dit al jaren niet meer gegeten. Inmiddels heb ik het al best vaak gemaakt. Niet alleen ik ben er dol op, de kinderen ook!
Ingrediënten vegan chicken tonight
- 250 gram rijst
- 500 gram sperziebonen
Vegan kip en marinade
- 125 gram vegan kipstukjes
- 2 eetlepels maizena
- 2,5 eetlepel sojasaus
- 0,5 theelepel sambal
Zoetzure saus
- 2 eetlepels zonnebloemolie of bakboter
- 3 cm gember
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 paprika
- 150 gram zongedroogde tomaatjes
- 300 gram cherrytomaat
- 1,5 eetlepel sojasaus
- 1,5 eetlepel rijstazijn
Zo maak je de vegan chicken tonight
- De rijst kook je volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af indien nodig en zet even apart.
- Kook de sperziebonen beet gaar
Zo maak je de Vegan kip en marinade
- Snijd de kipstukjes eventueel nog wat meer. Sommige merken hebben grote stukken. En bak alvast in de pan. Laat dit 2 a 3 minuten bakken.
- Doe de maizena, sojasaus en sambal erbij en roer het geheel er goed door. En laat nog even doorbakken.
Zo maak je de Zoetzure saus:
Snijd de ui en fruit deze in een saus of hapjes pan.
- Snijd de gember en pers de knoflook en doe deze bij de ui in. Laat dit twee minuten fruiten
- Snijd de rest, de tomaten, zongedroogde tomaat en de paprika en voeg dit toe aan de pan. Roer goed door en laat weer twee minuten pruttelen.
- Doe nu de overige ingrediënten (behalve de ananas) erbij roer het geheel goed door en laat 15 minuten pruttelen. Pureer de saus tot een glad geheel en voeg nu de ananas toe. Laat nog 1 minuutje door pruttelen en klaar is je saus.
vegan chicken tonight
Het gerecht bestaat uit 3 onderdelen, namelijk de vegan chicken tonight, de vegan kip en marinade en de zoetsure saus!
Porties 4 personen
Ingrediënten
- 125 gram vegan kipstukjes
- 2 eetlepel maizena
- 2,5 eetlepel sojasaus
- 0,5 theelepel sambal
- zoetzuresaus
- 2 eetlepel zonnebloemolie of bakboter
- 3 cm gember
- 1 ui
- 1 of 2 teentjes knoflook
- 1 paprika
- 150 gram zongedroogde tomaatjes
- 300 gram cherrytomaat
- 1,5 eetlepel sojasaus
- 1,5 eetlepel rijstazijn
Instructies
Zo maak je de vegan chicken tonight
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af indien nodig en zet even apart.
- Kook de sperziebonen beet gaar
Zo maak je de Vegan kip en marinade
- Snijd de kipstukjes eventueel nog wat meer. Sommige merken hebben grote stukken. En bak alvast in de pan. Laat dit 2 a 3 minuten bakken.
- Doe de maizena, sojasaus en sambal erbij en roer het geheel er goed door.En laat nog even doorbakken.
Zo maak je de Zoetzure saus
- Snijd de ui en fruit deze in een saus of hapjes pan.
- Snijd de gember en pers de knoflook en doe deze bij de ui in. Laat dit twee minuten fruiten
- Snijd de rest, de tomaten, zongedroogde tomaat en de paprika en voeg dit toe aan de pan. Roer goed door en laat weer twee minuten pruttelen.
- Doe nu de overige ingrediënten (behalve de ananas) erbij roer het geheel goed door en laat 15 minuten pruttelen. Pureer de saus tot een glad geheel en voeg nu de ananas toe. Laat nog 1 minuutje door pruttelen klaar is je saus.