Gerechten met bladerdeeg doen het eigenlijk altijd goed. Ze zijn perfect voor een feestje, borrel of een lekker etentje. Wat je ook te vieren hebt, deze lekkere vegan bladerdeeghapjes passen er zeker bij. Elke dag is een feestje toch?! Nu zou ik niet iedere dag bladerdeeg eten adviseren ;-).
Bladerdeeghapjes zo maak je ze perfect
Hoe maak je de beste vegan bladerdeeghapjes? Werk met koud bladerdeeg. Bladerdeeg wat warm is, is erg moeilijk nog te gebruiken. Het is dan heel erg elastisch en kleverig. Als het nog bevroren is, kun je het ook niet vormen. Als je het dan wil vouwen of rollen, breekt het gelijk. Het moet iets ontdooid zijn, hoe kouder het nog iets hoe beter je het kunt vormen.n
Voor een mooie bruine kleur kun je de hapjes bestrijken met plantaardige melk.
Natuurlijk kun je het ook zelf maken: Vegan bladerdeeg zelf make
Je kunt echt eindeloos variëren met bladerdeeg. Dat komt omdat je bijna alle ingrediënten kunt gebruiken. Zo kun je er hartige hapjes mee maken, maar ook juist lekkere zoete gerechtjes. Je kunt bladerdeeg hapjes al van te voren voorbereiden, je hoeft ze voor gebruik dan alleen nog af te bakken. Als je bladerdeeg van te voren wil klaar maken. Raden wij aan, alleen de ingrediënten klaar te maken en op het laatst pas in de bladerdeeg te verwerken. Wil je het wel meteen doen. Bewaar dan de bladerdeeg hapjes voor het bakken in de koelkast. Wil je het meer dan 24 uur van te voren klaar maken? Bewaar het dan in de diepvries. Bak je het voor het serveren, dan kun je het niet meer opwarmen. Het wordt dan zacht en klef. Je kunt het wel koud eten.
Vegan uientaart
Deze taart is echt zo lekker. Het klinkt misschien niet zo lekker, maar echt geloof mij … Het is vechten om het laatste stukje. Je kunt in plaats van 1 taart er ook allemaal kleine hapjes van maken. Het recept vind je hier: Vegan Bladerdeeg uientaart …
Gevulde wortel van bladerdeeg
Deze is super leuk voor Pasen, maar kan ook prima bij iedere andere gelegenheid. Ze zijn niet alleen super leuk, maar ook erg lekker. En je kunt hem vullen met wat jij maar wil. Wij vullen hem regelmatig met vegan eiersalade of Grieks salade, aar er zijn zoveel meer mogelijkheden. Het recept; Gevulde wortel van bladerdeeg
Vegan saucijzenbroodjes
Eigenlijk weet ik niet wat ik hier van kan zeggen. Ze zijn mega lekker, en ze mogen zeker niet ontbreken in dit lijstje. En op je borrelplank of …. Het hele recept stap voor stap kun je hier vinden: Vegan Saucijzenbroodjes, hoe maak je die?
Kaasbroodjes de lekkerste bladerdeeghapjes
Sinds wij deze ontdekt hebben! Je kunt alle soorten vegan kaas erin doen.Soms doe ik een mix van kaas, met geitenkaas, dat is echt zo’n heerlijke combinatie. Laatst had ik deze broodjes gemaakt, met nog een aantal andere hapjes en deze waren als eerste op.
In plaats van kaasbroodjes kun je er ook bladerdeeg kaasstengels van maken. Vegan kaasbroodjes, zo maak je ze
Vegan appelflappen
Je mag jezelf af en toe best verwennen. Een vegan appelflap is eigenlijk gewoon een lekker soort gebakje. De appelflap is gemaakt van bladerdeeg. Is driehoekig en gevuld met een mengsel van lekkere appelblokjes en kaneel. Eventueel kun je er nog rozijnen of amandelspijs bij in doen. En dan bovenop de appelflap is suiker gestrooid. Als dat geen lekkere traktatie is! Vegan appelflappen zelf maken
Naast deze lekkere hapjes, kun je ook hier nog 5 lekkere hapjes van bladerdeeg vinden: 5x De lekkerste vegan bladerdeeg hapjes