Een vegan stoofpot is is helemaal niet moeilijk om te maken. Het is echt een comfortfood voor de koude dagen. Maar dit is ook echt een aanrader voor tijdens de feestdagen. Het fijne van de winter vind ik altijd … Al die heerlijke geuren van eten die je dan op straat al kunt ruiken. Als ik deze stoofpot maak zie ik mensen ook altijd ruiken en buren vragen altijd: “die lekkere geur komt zeker weer bij jou vandaan”. Jazeker!! Dit recept heb ik afgelopen jaar regelmatig gemaakt en behoort echt tot mijn favorieten … Echt zo lekker!
Vegan stoofpot met champignons en uien … Wat heb je nodig?
- 3 uien
- 2 bakjes champignons (250 gram per bakje) wij doen 1 bakje witte en 1 bakje kastanje beide andere voedingsstoffen. Hier kun je alles lezen over eetbare paddenstoelen.
- 2 teentjes knoflook
- klein blikje kikkererwten (200 gram)
- 3 wortels
- 2 eetlepels ketjap
- 1 theelepel paprikapoeder
Vegan stoofpot hoe maak je het?
- Snijd de uien en fruit deze in een pan
- Ondertussen snijd je de champignons en pers de knoflook en voeg beide toe aan de pan met uitjes.
- Snijd de wortel in stukjes en voeg toe aan de pan.
- Voeg de kikkererwten toen en hussel alles goed door elkaar. Laat het een paar minuten sudderen.
- Voeg de ketjap en paprikapoeder toe. Alles nogmaals goed door roeren.
- Serveer er een couscous bij of Patatas bravas bijvoorbeeld.
Je kunt zout en peper naar smaak toevoegen. Wij vinden het zoal smaak vol genoeg. Het lekkerste vinden wij het om het een paar uur voordat je het gaat eten klaar te maken. Of zelfs de avond ervoor. De kruiden en smaken trekken dan lekker in.
Tip voor een perfecte stoofpan
Dit is ook leuk om te lezen:
Vegan stoofpot met champignons en uien
Ingrediënten
- 3 uien
- 2 bakjes champignons (250 gram per bakje) wij doen 1 bakje witte en 1 bakje kastanje beide andere
- 2 teentjes knoflook
- 1 klein blikje kikkererwten (200 gram) Je kunt ook verse gebruiken
- 3 wortels
- 2 eetlepels ketjap
- 1 theelepel paprikapoeder
Instructies
- Snijd de uien en fruit deze in een pan
- Ondertussen snijd je de champignons en pers de knoflook en voeg beide toe aan de pan met uitjes.
- Snijd de wortel in stukjes en voeg toe aan de pan.
- Voeg de kikkererwten toen en roer alles goed door elkaar. Laat het een paar minuten sudderen.
- Voeg de ketjap en paprikapoeder toe. Alles nogmaals goed door roeren.
- Serveer er een couscous bij of Patatas bravas bijvoorbeeld.
Wil jij niets meer missen van VegaLifestyle.nl volg ons dan op facebook. Heb je het recept gemaakt tag ons dan zeker op instagram of @vegalifetyle
ICE Mieke Lustig says:
Wat een heerlijk recept zo lekker dat we vergeten zijn om een foto te maken lekker met aardappels uit de oven!
Yvonne says:
Hoi Mieke,
Wat goed om te horen en ja dat is een heerlijke combinatie. Misschien de volgende keer een foto. In ieder geval fijn, dat het zo goed gesmaakt heeft