Biodynamische landbouw, wat is dat precies?
Warmonderhof zet 2 februari haar deuren open voor de boeren van de toekomst
Biodynamische landbouw.
Biodynamische landbouw, wat is dat precies? Is dat iets voor mij? Kan ik boer worden als ik niet uit een boerenfamilie kom? Ik wil graag buiten werken met mijn hoofd en mijn handen. Zou een groentetuin of veehouderij bedrijf dan een goede keuze zijn? Meer en meer jongeren en volwassenen willen zich oriënteren op een mogelijke toekomst in de biologische of biodynamische landbouw. Warmonderhof heeft een voltijds vakopleiding voor jongeren in Dronten en een deeltijdopleiding in Dronten/Amsterdam voor volwassenen. Wonen, werken en leren gaan op deze school hand in hand. Kom naar de open dag op zaterdag 2 februari!
Geïnteresseerden die overwegen, de opleiding te gaan volgen, zijn van harte welkom om een kijkje te komen nemen op de school en de omliggende praktijkbedrijven.Het is dus geen gewone open dag, maar een opleidings open dag! De vakopleiding van Warmonderhof wordt gevormd door twee partnerorganisaties, die samen het totaalconcept van wonen, werken, leren aanbieden. De praktijk is een belangrijk onderdeel van de opleiding. Stichting Warmonderhof verzorgt het wonen en het werken op de Hof bedrijven. Aeres Warmonderhof verzorgt het leren en regelt ook het werken op overige praktijkbedrijven.
Wat leer je op Warmonderhof?
Veel nieuwe boeren in Nederland kiezen voor biologische of biodynamische boerderijen. Ze stichten zelf oogsttuinen naast de stad, verkopen oogstaandelen,groentepakketten of hebben een boerderijwinkel aan huis. Daardoor hebben nieuwe boeren veel meer contact met hun consument. Dat vraagt behalve ondernemende en uitvoerende vaardigheden ook een stevige sociale en voorlichtende kant. Destudenten die op Warmonderhof worden opgeleid, kunnen voldoen aan de vraag vande huidige consumenten naar duurzaam en lokaal geproduceerd eten, waarbij bodem,planten en dieren niet worden uitgeput en waarin de boer een eerlijk loonkrijgt. Waarin de kringloop centraal staat en een gezonde bodem de basis isvoor gezond voedsel.
Perspectief
Afgestudeerden van Warmonderhof kom je tegen in binnen- en
buitenland, als ondernemer of medewerker op grote en kleine boerderijen,
begeleider op zorgboerderijen of stadslandbouwprojecten, in allerlei
uitvoerende of leidinggevende functies in natuurvoedingswinkels, groothandels
of productverwerkende bedrijven.
Instroom van vmbo tot vwo
Aeres Warmonderhof is de enige staats-erkende biodynamische mbo-landbouwopleiding in Europa. Daardoor stromen er jongeren en volwassenen in uit het hele land en het buitenland, met vooropleidingen van vmbo tot vwo. De basis van de opleiding is de biodynamische, gemengde landbouw, die is gestoeld op de antroposofische visie van Rudolf Steiner. De opleiding wordt aangeboden op niveau 3 en 4 in voltijd en niveau 2 en 3 in deeltijd. Deeltijders kunnen op niveau 3 kiezen voor de richtingen zorg, stadslandbouw en ondernemend gedrag.Voltijders krijgen op niveau 3 ondernemend gedrag en op niveau 4 ondernemend gedrag en bedrijfsindividualiteit.
Programma open dag
Bezoekers van de open dag krijgen opleidingsinformatie vandocenten en worden door studenten rondgeleid op de Hofboerderijen en de school.Ze kunnen spreken met oud-studenten en zittende studenten, met mensen van deWoonderij, boeren, leraren en medewerkers. De Hofwinkel is geopend en er is een bioscoop met informatieve filmpjes. In de Hofzaal wordt koffie, thee en een lunch geserveerd. Geïnteresseerden wordt gevraagd, zich tevoren aan te melden via het formulier op de website. De inloop is om 11.00 uur en 13.00 uur.
Studenten
vertellen
Op de website van de school vertellen studenten hoe het is om
te leren, wonen en werken op Warmonderhof. https://warmonderhof.nl/studeren/leren Geïnteresseerden
voor een bezoek aan de open dag moeten zich even aanmelden via de website www.warmonderhof.nl
Doek en draad says:
Gaaf! Ik heb nog nooit van deze school/studie gehoord. Is er ook een website waarop ik meer informatie kan vinden? Hoor het graag! Anne
Vega Lifestyle says:
Dat ga ik voor je navragen.