Bloemkool-spinazie curry

Bloemkool-spinazie curry

Bloemkool-spinazie curry: Ben je op zoek naar een heerlijke, gezonde én koolhydraatarme maaltijd? Dan is deze romige bloemkoolcurry met spinazie echt iets voor jou! Boordevol groenten, verwarmend door de specerijen en heerlijk romig dankzij de kokosmelk. Dit gerecht is perfect voor een doordeweekse avond: makkelijk te maken, voedzaam en helemaal plantaardig.

Wat kun je erbij serveren?

Zelf eet ik er vaak een salade bij. Deze had ik gemaakt van vegan feta, gemixte sla, kleine abrikoos en avocado. Qua salade wissel ik regelmatig, maar net wat ik in huis heb. Je kunt er ook bloemkoolrijst bij serveren om het koolhydraatarm te houden. Of wat noten door de salade doen.

Wat maakt deze deze bloemkool-spinazie curry zo gezond?

Deze bloemkool-spinaziecurry is niet alleen heerlijk, maar ook een echte vitamine-boost:

  • Bloemkool is laag in koolhydraten en rijk aan vezels, vitamine C en antioxidanten. Hierdoor is het een perfecte basis voor een koolhydraatarme maaltijd.
  • Spinazie levert veel ijzer, magnesium en vitamine K, wat goed is voor sterke botten en een gezonde energiehuishouding.
  • Kurkuma en gember staan bekend om hun ontstekingsremmende eigenschappen en kunnen je immuunsysteem een natuurlijke boost geven.
  • Door te koken met kokosmelk in plaats van room, blijft het gerecht volledig plantaardig en licht verteerbaar.

Kortom: dit is een maaltijd waar je lichaam blij van wordt!

Bloemkool-spinazie curry
Print

Bloemkool-spinazie curry

Servings 2 personen

Ingrediënten

  • ½ bloemkool, in kleine roosjes
  • 300 gram verse spinazie
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 theelepel mosterdzaad
  • ½ theelepel kerriepoeder
  • ½ theelepel kurkuma
  • ½ theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel garam masala
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 groentebouillonblokje
  • 100 ml water
  • olie om in te bakken

Instructies

  • Verhit de olie in een grote pan.
  • Voeg het mosterdzaad toe en laat het even knisperen.
  • Voeg de ui en knoflook toe en fruit dit glazig.
  • Strooi het kerriepoeder, kurkuma en gemberpoeder erbij en bak kort mee tot het gaat geuren
  • Doe de bloemkoolroosjes in de pan en roer goed door de kruiden.
  • Voeg het water, kokosmelk en het bouillonblokje toe, dek de pan af en laat dit ca. 10 minuten zachtjes koken tot de bloemkool bijna gaar is.
  • Voeg de spinazie toe in delen, laat het slinken en roer de garam masala erdoor.

Dit is ook leuk om te lezen: