Gekruide groentenstoof, dit is echt zo onwijs lekker! Het is makkelijk om te maken en onwijs voedzaam. Dit gerecht is geïnspireerd op een een recept van Jamie Oliver. Ik hou ervan om een recept als leidraad te hebben en er dan mijn eigen draai aan te geven.
Groenten in de gekruide groentenstoof
De groenten die ik in deze vegan groentestoof heb gebruikt, vullen elkaar perfect aan. De smaken versterken elkaar en zorgen samen voor een smaakvol gerecht.
Natuurlijk kun je ook gewoon aan de slag met de groenten die je nog in huis hebt – deze stoof is namelijk heel flexibel. Ook kun je er groenten aan toevoegen die je in huis hebt.
Wij strooiden er geroosterde pijnboompitjes overheen voor een lekkere bite, maar gehakte nootjes naar keuze zijn ook een heerlijke toevoeging. En goed voor de eiwitten.
Peultjes vervangen voor sperziebonen? Als je echt geen peultjes kunt krijgen, dan zijn sperziebonen een goede optie. Als ze er wel zijn, dan zou ik ze zeker niet vervangen. De peultjes maken het gerecht wel echt heel lekker.
Wat serveer ik bij deze plantaardige groentenstoof?
Wat kun je nu bij deze gekruide groentenstoof serveren? Dat is eigenlijk best veel.
- Rijst
- Bami of mie
- Gebakken aardappeltjes
- Brood (stokbrood, naanbrood, platbrood of…)
Vegan Worcestersaus
Worcestersaus vegan? Ja je hebt van deze heerlijke saus een vegan variant. Ik kocht die van mij bij de online webshop Veggiedeli. Ook in Duitsland ben ik ze meerdere keren tegengekomen.
Worcestersaus ook onwijs lekker op je paddenstoelen met een beetje ketjap.

Gekruide groentenstoof
Ingrediënten
- 320 gram zoete aardappel
- 1 aubergine
- 2 paprika's verschillende kleuren
- 2 uien
- 2 eetlepels currypasta (kies je favoriet)
- 200 ml kokosmelk
- 160 gram peultjes
- 1 theelepel ketjap
- 1 theelepel vegan Worcestersaus
- scheut olijfolie
- ½ bosje verse koriander
- 1 handje pijnboompitjes (of andere nootjes naar keuze fijngehakt)
- 200 ml water
Instructies
- Boen de zoete aardappel schoon en snijd in plakjes van ongeveer ½ cm dik. Snijd de aubergine en maak de paprika's schoon en snijd ze in stukken.
- Verdeel de groenten over de ovenplaat en besprenkel ze met olie. Breng op smaak met peper en zout.
- Pel en snijd 2 uien in stukken. Fruit de uien in een pan.
- Als de uien gefruit zijn, voeg je de currypasta toe en roer je alles goed door. Schenk vervolgens de kokosmelk en het water erbij en meng het geheel goed.
- Voeg de geroosterde groenten uit de oven toe aan de pan, gevolgd door de peultjes. Laat alles nog even zachtjes pruttelen.
- Voeg de ketjap en vegan Worcestersaus toe.
- Snijd 1 limoen in partjes om erover uit te knijpen.