Snorkelen in Turkije

Snorkelen in Turkije in Marmaris.

Tijdens mijn voorpret voor onze reis naar Turkije, naar Marmaris om precies te zijn las ik al dat snorkelen daar echt te gek is. Marmaris is ook leuk om te duiken, maar kinderen onder de 16 mogen dat nog niet.

Snorkelen ik kon er niets van!

Tijdens de voorbereidingen liep ik nou niet bepaald warm voor het snorkelen in Turkije. Het leek mij op zich wel leuk, maar ik kon helemaal niet snorkelen. Of ik ging te diep en dan allemaal water in mijn mond en het ademen door zo’n snorkel, ik kon het niet … En dan had ik ook nog eens steeds water n mijn bril … Tijdens een bootexcursie wilde ik het toch nog wel eens proberen. En ja het ging goed!

Ademen door de snorkel

Ik denk altijd te veel na! En dat deed ik ook altijd bij het ademhalen door een snorkel. En dan wilde ik ook nog eens gaan ademen door mijn neus. Daar had ik nu de eerste 10 minuten ook last van en normaal ben ik dan al lang weer gestopt, want ja het luk immers niet. Deze keer niet, wat ik onderwater zag was echt veel te mooi! En dus bleef ik snorkelen en dacht ineens niet meer na over het ademhalen en toen ging het goed. Ik kon nu makkelijk15 minuten onderwater blijven, misschien ook wel langer, maar moest ook de boot in de gaten blijven houden.

Beleef de onderwaterwereld met snorkelen

Zo gaaf!!! Het is echt zo mooi de onderwaterwereld. Nu kan ik al uren naar een aquarium kijken, maar er zelf deel vanuit maken is wel iets heel anders.

Zo zwemmen of drijvend boven de vissen, zee-egels, rotsen en mooie zeeplanten. We zagen de mooiste vissen in allerlei kleuren en vormen, de meest speciale vonden wij wel de inktvis.

Ontdek de onderwaterwereld van de Egeïsche Zee tijdens je vakantie in Turkije. Of je nu in Marmaris bent of een andere badplaats aan de Egeïsche Zee, hier kun je geweldig snorkelen. Het water is super helder, je kunt tot de bodem kijken. En overal waar je kijkt gebeurd wel weer iets anders.

Het is niet alleen heel erg mooi, ook spannend en zoveel meer tegelijk. Spannend omdat je niet weet wat je gaat zien. Het mooiste is het vlakbij de rotsen, daar zie je het meeste aan dieren. Het is zo leuk om te zien hoe de vissen daar leven en welke verstopplekjes ze allemaal hebben.

Snorkelen in Turkije

Bootexcursie

Wij gingen meerdere keren snorkelen tijdens een spontane bootexcursie. Tijdens een van onze laatste dagen liep ik met de boys over de boulevard langs de zee. Hier werden we constant aangesproken, en steeds zei ik netjes nee. Tot we er bijna langs waren, kwamen we langs Mr Bean. Deze meneer spreekt goed Nederlands en vertelde over zijn leuke bootexcursie.

Samen met een paar anderen (max 20) ga je op de boot. En je stopt dan op meerdere plekken om te snorkelen of te zwemmen. Wij wilden graag snorkelen en gingen hier helemaal in op.

Bij de tweede stop werd er een heerlijke lunch bereid. Voor en na de lunch konden we nog in het water.

4 stops om te snorkelen

De boot maakt 4 stops tussen de rotsen, ze hebben allemaal een eigen naam. Zelf waren we bij de derde stop wel klaar. Je bent echt de hele dag weg, van half tien tot zes uur. Van mij had het ook tot vier uur gemogen. Het is een super relaxte dag, je hangt wat op de boot, eet wat en gaat lekker zwemmen of snorkelen.

Het is wel fijn dat de boot niet net zoals alle andere boten helemaal vol zit met andere mensen. Hier zijn boven op de boot lekker ligbedjes en beneden kun je lekker zitten aan een tafeltje.

Snorkelen in Turkije

Snorkelen in Turkije is echt een aanrader zeker als je gaat snorkelen in de Egeïsche Zee. Het is dan wel aan te raden om met een boottocht mee te gaan. Aan de kust zie je niet zoveel als tijdens de stops tussen de rotsen die je maakt met de boot.

Boottocht en snorkelen in Marmaris

Ben je op vakantie in Marmaris dan kan ik je echt de boottocht van Mr Bean aanraden. Hij spreekt goed Nederlands, de boot zit niet te vol. Het eten is goed! De bemanning is leuk, er zijn snorkels aanwezig (hoewel ik voor de volgende keer zelf een snorskelet ga kopen). Hier kun je meer vinden over Mr Bean.

Op de website van Sandra kun je lezen hoe je kunt leren duiken.

Dit is ook leuk om te lezen: