Vegan boerenkooltaart met bladerdeeg: Mijn zoon is de laatste tijd helemaal gek op stamppotten en boerenkool staat daarbij met stip op één. Maar om niet steeds hetzelfde op tafel te zetten, besloot ik een keer iets anders te proberen. Zo ontstond dit heerlijke vegan recept: een verrassende twist op de bekende boerenkoolstamppot.
Vegan boerenkooltaart met bladerdeeg
Deze vegan boerenkooltaart is echt super lekker. Een lekkere twist op de klassieke stamppot. Het is makkelijk om te maken en super smaakvol en voedzaam.

Het bladerdeeg maakt ‘m lekker knapperig aan de buitenkant, terwijl de vulling romig en vol van smaak is – met een verrassende twist door de kokosmelk en vegan feta. De cashewnoten geven net dat beetje crunch.
Dit gerecht is supermakkelijk te maken. Perfect voor een doordeweekse avond.
Boerenkool
Boerenkool is echt een supergroente. Deze groene krachtpatser zit bomvol vitamines, mineralen en antioxidanten. Vooral vitamine C, K en calcium zijn goed vertegenwoordigd. Vooral in de winter eten we regelmatig boerenkool. Veel mensen kennen deze groente vooral als stamppot, maar je kunt zoveel meer lekkers maken met deze superfood, deze vegan boerenkooltaart is daar een goed voorbeeld van. Je kunt er nog veel meer lekkers mee maken zoals chips of een heerlijke saladevan maken. ik wil ook nog een keer een boerenkoolsoep gaan proberen.

Vegan boerenkooltaart met bladerdeeg
Ingrediënten
- 1 zak boerenkool
- 2 rode uien, fijngesneden
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 100 ml kokosmelk
- 2 handjes cashewnoten
- 100 gram vegan feta (verkruimeld)
- 1 pak vegan bladerdeeg (ontdooid)
- Olie of margarine om in te bakken
- Zout en peper naar smaak
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C
- Verhit wat olie in een pan en fruit de rode uien glazig.
- Voeg de knoflook toe en bak even kort mee.
- Doe de boerenkool in de pan en laat slinken. Voeg dan de cashewnoten, kokosmelk en vegan feta toe.
- Laat het geheel zo’n 5 minuten op laag vuur sudderen tot het mengsel iets indikt. Breng op smaak met zout en peper.
- Bekleed een taartvorm of ovenschaal met het bladerdeeg. Laat de randen iets overhangen.
- Schep het boerenkoolmengsel in de vorm en vouw de randen van het bladerdeeg er deels overheen.
- Bak de taart in ca. 30 minuten goudbruin en krokant.