Vegan nasi goreng met pindasaus

Vegan Nasi Goreng

Nasi is zo’n heerlijk comfort food en ook nog eens makkelijk te maken. Wij hebben een super lekker recept van Vegan nasi goreng.

In een handomdraai de lekkerste nasi op tafel

Zet in een handomdraai Vegan nasi goreng op tafel. Met maar een paar ingrediënten zet je in een handomdraai een voedzaam gerecht op tafel. In onze vegan nasi goreng vervangen wij de kip voor een heerlijk gekruide tofu. Tofu saté, met lekker veel groenten.

Wil je een koolhydraatarme vegan nasi goreng?

In plaats van zilvervlies rijst kun je bloemkoolrijst gebruiken. En kies voor koolhydraatarme groentes zoals broccoli en champignons bijvoorbeeld.

Lekker bij je vegan nasi goreng

  • Gebakken uitjes voor extra crunch
  • Komkommer en tomaat voor frisheid
  • Cassave kroepoek
  • Gebakken banaan voor een Indonesische twist

In de traditionele nasi goreng zit gebakken ei. Om dit na te bootsen kun je tofu kruiden met kala namak (zwart zout) voor een ei-achtige smaak

Nasi goreng als ontbijt?

Wist je dat ‘nasi goreng’ letterlijk ‘gebakken rijst’ betekent? En nog een leuk weetje: in Indonesië is dit gerecht een populair ontbijt! Vaak wordt het gemaakt van restjes rijst van de vorige dag – een heerlijke en praktische manier om niets te verspillen. Het wordt vaak geserveerd met gebakken uitjes, komkommer, tomaat en soms zelfs een gebakken banaan.

Kook met passie en liefde …

Zoals bij al onze recepten, zie ze als een leidraad. Voel je vrij om kruiden of groenten toe te voegen naar jouw smaak. Koken draait tenslotte om gevoel en creativiteit.

Wat variatie tips:

Pittige nasi goreng – voeg sambal of chilipeper toe
Milde nasi goreng – met kokosmelk en kurkuma voor een zachtere smaak
Groene nasi goreng – met spinazie of boerenkool voor extra voedingsstoffen

Vegan Nasi Goreng
Print

Vegan nasi goreng. met pindasaus

Servings 4 personen

Ingredients

  • 6 wortels
  • 2 uien
  • 2 paprika’s
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels Ketjap manis (zoete sojasaus)
  • 2 theelepels Nasi-kruiden
  • 2 flinke handjes cashewnoten
  • Sambal naar smaak
  • Optioneel: gebakken uitjes als topping!

Instructions

  • Kook de rijst volgens de verpakking.
  • Snijd alle groenten, hak de knoflook fijn.
  • Bak de ui glazig, voeg de wortel ook meteen toe.
  • Voeg dan de paprika en knoflook toe en bak nog 2 a 3 minuten mee.
  • Voeg dan de kruiden, sambal en ketjap toe en roer alles goed door. Laat nog even sudderen.
  • Giet de rijst af en voeg toe aan de pan met groenten. Roer alles goed door en laat het geheel nog 5 minuten bakken op laag vuur. Regelmatig roeren.
  • Hak de cashewnoten grof en bak ze even in een droge pan.
  • Verwarm de satésaus volgens de aanwijzingen en serveer met de nasi. Garneer eventueel met gebakken uitjes.

Dit zijn ook lekkere recepten: