Vegan pad thai: een klassiek gerecht met een plantaardige twist. Pad Thai is een van de favoriete Thaise gerechten. Dit gerecht is makkelijk te veganizen.
Het authentieke Thaise karakter blijft behouden
Deze pad thai combineert zachte rijstnoedels met een perfecte balans van zoet, zuur, zout en een beetje pittig. Door ingrediënten die we gebruikt hebben, blijft het authentieke Thaise karakter behouden.
Gezond en voedzaam
Deze vegan variant zit boordevol voedingsstoffen. In de volkoren noedels vezels, in de groenten vele vitamines en mineralen.
Je zou nog pinda’s of (andere) noten kunnen toevoegen, die zorgen voor gezonde vetten en eiwitten. Je kunt de pinda’s als garnering gebruiken.
Makkelijk aan te passen aan je smaak
Het fijne van deze vegan pad thai is dat je het helemaal naar eigen smaak kunt aanpassen. Zo kun je tofu toevoegen, extra groenten toevoegen, het iets pittiger maken of.. Maak het vooral lekker naar je eigen smaak.
Een veelzijdig gerecht
Pad Thai is een super veelzijdig gerecht en daardoor geschikt voor diverse gelegenheden. Voor welke gelegenheid je het ook gebruikt diner, lunch of als salade bijvoorbeeld, het past altijd.

Vegan pad thai
Ingrediënten
- 400 gram brede rijstnoedels (volkoren)
- 2 eetlepels olie of bakboter om in te bakken
- 2 uien in stukjes
- 2 bosuitjes, in plakjes
- 4 teentjes knoflook, fijngesneden
- 2 wortels, dun gesneden of in linten
- 1 courgette, gesneden
- 2 grote handvol sperziebonen, diagonaal gesneden
- 1 rode paprika, fijngesneden
- verse koriander en taugé, ter garnering
voor de saus
- 2 eetlepels vegan Worcestershire Saus (veggiedeli.nl)
- 4 eetlepels sojasaus
- 2 eetlepels ahornsiroop
Instructies
- Bereid de rijstnoedels volgens de instructies op de verpakking
- Verhit een wok of een grote koekenpan. Doe de olie of bakboter erin. En voeg de ui, wortel, sperziebonen, lente-uitjes en de knoflook toe. Roer het geheel goed.
- Voeg na een paar minuten ook de paprika en de courgette toe.
- Meng alle ingrediënten voor de saus in een kleine kom en voeg aan de groenten toe.
- Giet de noedels of mie af en voeg dit ook toe aan de pan met groenten. Hussel alles goed door elkaar en laat het geheel nog een paar minuutjes zachtjes sudderen.
- Verdeel over de borden, bestrooi met de taugé en verse koriander. Serveer het eventueel met partjes limoen ernaast.
Dit is ook leuk om te lezen:
Ken jij onze Prettig Plantaardig Cursus al?