Chocolade Kokostaart no-bake: Gezond en lekker eten is belangrijk voor mij. Zo hebben jullie al een gezond bananenbrood voorbij zien komen. Deze keer maken we weer iets zoets. Bij ons hebben we een traditie, donderdag iets lekkers bij de warme chocolademelk, meestal maak ik dat zelf. En deze lekkere chocolade Kokostaart wilde ik jullie niet onthouden.
Bij mij gaat ook niet alles van een leien dakje, maar dat wil niet zeggen dat de uitkomst niet heel lekker kan zijn. Samen leren we van elkaar. Ik wil jullie graag meenemen in mijn ‘fouten’ zodat jullie ze niet maken.
Ongeduldig
De grootste fout die ik heb gemaakt is te snel willen, dat kun je ook wel een beetje in het resultaat zien. Mogelijk komt dat door de levensfase waar ik nu in zit. Nog even door, nog even dat, maar even uitademen en ergens echt de tijd voor nemen doe ik te weinig. De cashewnoten moet je echt de avond ervoor in water zetten, geef ze de tijd om op te wellen. Geloof me, ik heb het te snel uit het water gehaald en daardoor is mijn tweede laag niet zo lekker zacht als had gemoeten en kwam hij niet goed samen. Je zou trouwens op de chocoladelaag wat grof zeezout kunnen strooien, geraspte kokos of misschien een gehakt nootje. Ik heb ervoor gekozen om dat niet meteen te doen. Maar om het op het moment dat ik er een uit de vriezer haal om die dag op te eten. Te kijken welke garnering ik erop doe.
Zoets te proeven
Wat brengt deze taart je? Hij biedt je verschillende structuren, een warme chocolade, pure, bittere smaak. Daarnaast geeft ie een wolken-zacht smaak en structuur van de kokos crème laag. De bodem geeft af en toe een kleine crunch door de pompoenpitten. Hij geeft veel, verder is hij ook nog eens sexy met die flinke laag chocolade erop. En wie kan nee zeggen tegen kokos? Ik niet! Er is wel één minpuntje te noemen, ik doe het niet graag, maar dat moet me toch van het hart. Deze zoetigheid is best prijzig, dadels, pompoenpitten, ahornsiroop en kokosolie, combineer het en ja je krijgt iets lekkers, maar er zit bij de kassa wel een prijskaartje aan. Echt voor een verwen moment dus. Maar je leeft vandaag, dus geniet en neem die momenten, die zoetigheid en de vreugde die dit brengt.

Chocolade kokostaart
Equipment
- keukenmachine
Ingrediënten
- 140 gram zachte dadels ontpit
- 40 gram geraspte kokos
- 25 gram pompoenpitten
- 2 eetlepels cacao
- 2 eetlepels kokosolie gesmolten
kokoscreme
- 125 gram cashewnoten 12 uur geweekt
- 240 gram geraspte kokos
- 80 milliliter ahornsiroop
- 1 theelepel vanille extract
Chocoladelaag
- 170 gram ahornsiroop
- 170 gram kokosolie
- 80 gram cacaopoeder
Instructies
- Eerst je vorm bekleden met bakpapier. Neem alle bodem ingrediënten, doe ze in een mixer, zet aan tot je een kruimeldeeg hebt. Duw de deeg op de bodem, dan in de koelkast.
- De ingrediënten voor de kokos crème in de blender en mix tot een gelijkmatig mengsel. Doe dit op de bodem, weer mag hij in de koelkast.
- Alle ingrediënten voor de chocoladelaag samenvoegen in een kom, roer goed. Schenk over de taart. Laat minimaal 8 uur opstijven in de koelkast, snij in stukjes.Eet smakelijk!