Gewokte zoet-zure ananas kip: Een verrassing krijgen is altijd leuk! Vorige week kreeg ik wel een hele leuk pakket thuis bezorgd. Via de mail kreeg ik al een berichtje dat er een pakket van Vegan today naar mij onderweg was. Nu wist ik wel wat Vegan today was, maar eigenlijk niet precies hoe het werkte.
Je bestelt een box …
Op de website van Vegan today kun je zien welke recepten er voor die week in de box zitten. Je kiest dan het aantal personen. Iedere dinsdag worden de pakketten verstuurd en bij jou koel en vers bezorgd. Het is echt een ideaal concept, zeker als je werkt. In het pakket krijg je een papier met het recept, die je tijdens het koken er bij kunt houden. Ideaal, je krijgt alles wat je voor het recept nodig hebt in het pakket. Na een lange werkdag of een drukke dag met de kinderen, hoef je niet meer na te denken wat je gaat eten of moet maken. Alles is al in huis en binnen een half uur heb jij een heerlijke en gezonde maaltijd op tafel staan.
Een van de recepten was de vegan gewokte zoet-zure ananas kip. Echt super lekker.
Ingrediënten voor de vegan gewokte zoet-zure ananas kip
1 – 2 pers. | 100 gr vegan kipstukjes, 120 gr basmatirijst, 1 paksoy, 70 gr ananasstukjes op sap, 1 wortel, 1 rode paprika, 1 ui, 2 tl soyasaus, 4 cm gember, 2 tl rijstazijn, 2 tenen knoflook, 1 el maiszetmeel, 50 gr geroosterde gezouten cashewnoten |
3 – 4 pers. | 200 gr vegan kipstukjes, 240 gr basmatirijst, 2 paksoys, 140 gr ananasstukjes op sap, 2 wortels, 2 rode paprikas, 2 uien, 4 tl soyasaus, 8 cm gember, 4 tl rijstazijn, 4 tenen knoflook, 2 el maiszetmeel, 100 gr geroosterde gezouten cashewnoten |
Gewokte zoet-zure ananas kip – stap voor stap recept
Stap 1: Doe de rijst in een zeef, spoel schoon en kook in de dubbele hoeveelheid water met een flinke snuf zeezout. Sluit de deksel net niet helemaal af en kook 10-12 minuten.
Stap 2: Snijd de kipstukjes in gelijke grootte en bak met zonnebloemolie tot goudbruin. Giet de helft van de soyasaus en een scheutje water erbij en schep goed om zodat alle soyasaus is opgenomen. Dek af en zet weg.
Stap 3: Snijd de paksoy in reepjes van 1 cm breed, snij de wortel over de lengte doormidden en dan in halve maantjes. Ook de ui snij je in halve maantjes en maak reepjes van de paprika. Schil de gember en snij zowel de gember als de knoflook in heel fijne blokjes.
Stap 4: Check of de rijst goed kookt. Als al het water nu al opgenomen is, doe er dan nu nog wat water bij.
Stap 5:
Zet de wok of koekenpan op hoog vuur, schenk een scheut zonnebloemolie erin en wok/bak onder goed husselen eerst de rode ui. Voeg na 2 minuten de wortel en paprika toe. Na nog 2 minuten doe je de knoflook en gember erbij en bak kort mee. Zet het vuur laag.
Stap 6:
Doe de gebakken kipstukjes en de ananas met het sap en al bij de groente. Los de maïzena op in een scheut koud water, doe de laatste helft van de tamari en de rijstazijn erbij en giet het geheel onder goed roeren bij de groente. De saus dikt langzaam in. Voeg water toe als je de saus dunner wilt. Proef en breng op smaak met een snufje zeezout en/of peper.
Stap 7:
Indien nodig giet overtollig water in de pan met rijst af en serveer met de zoet-zure wokgroentesaus. Garneer met de cashewnoten.
VOEDINGSWAARDEN:
Per portie voor 1 persoon:
Energie: kcal 551, kJ 2305, Eiwit 23, Koolhydraten 78, Suiker 11, Vet 14, Verzadigd vet 3,
Natrium 661
Wij hebben 3 recepten mogen testen en gaan het zeker vaker doen. Wil je er meer over weten of gelijk bestellen? Kijk dan even op de website van Vegan today.
Dit is ook leuk om te lezen:
Wil jij niets meer missen van VegaLifestyle.nl volg ons dan op facebook. Heb je het recept gemaakt tag ons dan zeker op instagram of @vegalifetyle