Katoen en Water een super toffe musical om heen te gaan

Katoen en water

Toen ik de uitnodiging voor Katoen en Water in mijn mailbox kreeg dacht ik, ik weet het niet. Toch melde ik ons aan om heen te gaan. En zo ben ik er eigenlijk ook een beetje heen gegaan. Totaal geen idee wat ik er van moest en kon verwachten. Ik heb niet zoveel met geschiedenis en dan Almelo 600 jaar. En ik kan je vertellen, het is echt meer dan de moeite waard.

Rond half 6 kwamen we aan in Almelo. De voorstelling was op op het Indiëterrein. Je wordt al heel leuk verwelkomd door allemaal acteurs. Om 18.00 gingen de deuren open om aan tafel te gaan. Er stonden heel veel tafels klaar. We kwamen nog met een aantal andere mensen aan tafel. Dat maakte het extra gezellig.

Tussen de gangen door, kwam er acteurs bij de mensen aan tafel zitten voor een toneel stukje.

De voorstelling is inclusief een drie gangen maaltijd

Dit maakt de voorstelling nog leuker. Voor je op de tribune gaat zitten, ga je eerst eten. Wij zaten met 10 mensen aan tafel. Dat maakte het erg gezellig, zo kon je lekker kletsen. We kregen soep vooraf, en een stamppotbuffet als hoofdgerecht, ik kreeg een eigen stamppot omdat de rest niet vegan was. Het dessert was zuivel, dat heb ik dus overgeslagen. Het eten was verder erg lekker.Naast lekker eten was er ook voldoende drinken.

Na het eten was het tijd om tribune te gaan

Toen de show startte was ik meteen al blij verrast. Ik had geen idee wat ik kon verwachten en ik kan je vertellen dat ik van begin tot het einde genoten heb en meerdere keren heb kunnen lachen. De acteurs vond ik ook echt heel erg goed. Het is echt de moeite waard om hierheen te gaan.

Het verhaal:

De avondvullende stadsmusical Van Katoen en Water vertelt het verhaal van 600 jaar Almelo. Het is een komische en ontroerende theatervoorstelling over vallen en elkaar weer helpen opstaan. Het gaat over noaberschap en over recht en onrecht. Maar bovenal vertelt het de geschiedenis van een grote liefde.

Van Katoen en Water gaat over stadsarchivaris Bertus (Laus Steenbeeke) die met zijn rijke fantasie de geschiedenis van Almelo doorleeft…

Bertus is ongeneeslijk ziek en dwaalt door zijn gedachten. Maar omdat hij als voormalig stadsarchivaris alles weet over Almelo, verweeft de historie van de stad zich met zijn eigen verleden. Uit de waargebeurde lokale geschiedenisverhalen die hij vertelt, krijgen bezoekers steeds meer te zien over zijn relatie met zijn te vroeg gestorven vrouw. En zoals hij in zijn hoofd door de verschillende tijdsgewrichten kan dwalen, zo hoopt Bertus in zijn sterven zijn vrouw weer te ontmoeten en het ‘goed te maken’.

Een geschiedenis van land, water en handel. Van huisnijverheid en stoommachines. Van recht en onrecht. Van bezettingen door Spanjaarden, Fransen en Pruisen. En vooral een geschiedenis van een liefde die sterker is dan de ongewenstheid daarvan.

De cast: 

Laus Steenbeeke

Renée de Gruijl

Laurens ten Den

André Manuel

Bart Klop

Merel Kappenburg

Je kunt nog tot 17 september genieten van dit spektakel. Je kunt er hier alles over lezen.

Dit is ook leuk om te lezen: