Met artisjok en spinazie gevulde portobello’s dit heerlijke recept komt uit het kookboek de wetenschap achter afvallen. Dit is een heerlijk en gezond recept.
Variëren met artisjok en spinazie gevulde portobello’s
Je kunt heerlijk naar eigen smaak variëren met de portobello’s, Zo zou je de spinazie kunnen vervanger doorzevenblad (ja dat onkruid Zeven keer de lekkerste recepten met zevenblad), of bloemkool, zelf vind ik zuurkool erbij onwijs lekker. En zo kun je eindeloos naar eigen smaak variëren.
Voor 2 of voor 4 personen is dit recept
Als je van artisjokdip houdt, een eeuwige favoriet, zul je dol zijn op deze gezondere en smaakvollere versie die we in vlezige portobello’s stoppen. Ik serveer graag twee portobello’s per persoon als hoofdgerecht of elk één als bijgerecht.
Met artisjok en spinazie gevulde portobello’s
Ingrediënten
- 250 tot 300 graam verse spinazie of ontdooide diepvriesspinazie, licht gestoomd en afgekoeld
- 175 gram gekookte* wittebonen of uit een BPA-vrij blikje of Tetra Pak, zoutvrij, uitgelekt en afgespoeld
- 2 eetlepels fijngehakte lente-uitjes
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 2 eetlepels edelgist
- 1 eetlepel vers citroensap
- 1 theelepel witte misopasta
- ¼ gemalen zwarte peper
- 400 graam BPA-vrij blikje of Tetra Pak zoutvrije artisjokharten, uitgelekt of 1 (300 g) pakje bevroren artisjokken, gekookt en afgekoeld
- 4 grote portobello’s, stengels verwijderd
- 2 eetlepels appelazijn
- ½ theelepel uienpoeder
- ¼ theelepel gemalen zwarte peper
Instructies
- Knijp het overtollige vocht uit de afgekoelde spinazie en zet het opzij.
- Doe de witte bonen, lente-uitjes en knoflook in een keukenmachine en pulseer tot ze fijngehakt zijn. Voeg de edelgist, citroensap, misopasta en zwarte peper toe en verwerk tot een gladde en goed gemengde massa. Voeg de artisjokken toe en pulseer tot ze gehakt zijn. Voeg de spinazie toe enpulseer om goed te mengen. Zet opzij.
- Verwarm de oven voor op 190 °C. Bekleed een bakplaat met een siliconenmat of bakpapier.
- Leg de portobello’s met de steel naar beneden op de voorbereide bakplaat. Klop de appelciderazijn, uienpoeder en zwarte peper in een kleine kom door elkaar en bestrijk de portobello’s hiermee. Bak gedurende 10 minuten om de portobello’s iets zachter te maken. Haal de bakplaat uit de oven en zet opzij tot de champignons koud genoeg zijn om te hanteren. Draai de portobello’s voorzichtig om en vul ze met de vulling. Zet de bakplaat terug in de oven en bak de gevulde portobello’s gedurende 15 minuten, of tot ze goed heet zijn.
- Haal de bakplaat uit de oven en serveer de gevulde portobello’s direct.
Voor 2 of 4 personen
- Als je van artisjokdip houdt, een eeuwige favoriet, zul je dol zijn op deze gezondere en smaakvollere versie die we in vlezige portobello’s stoppen. Ik serveer graag twee portobello’s per persoon als hoofdgerecht of elk één als bijgerecht.
Het recept Met artisjok en spinazie gevulde portobello’s komt uit het boek, hoe overleef ik diëten
Michael Greger biedt lezers heerlijke en gezonde opties waarmee ze het idee van ‘diëten’ helemaal kunnen laten varen. Dit boek laat zien hoe je goed kunt eten en afvallen op een gezonde en toegankelijke manier die niet zozeer een dieet is als wel een levensstijl. Michael Greger gelooft dat zijn 21 afvalversnellers en zijn praktische adviezen een eind zullen maken aan de constante afvalstrijd en het tellen van calorieën.
Hoe overleef je diëten? Kookboek is een revolutionaire toevoeging aan de kookboekindustrie: ongelooflijk effectief en ontwikkeld voor iedereen die zijn voedingsgewoonten wil veranderen om zijn kwaliteit van leven te verbeteren.
Michael Greger is een internationaal bekende arts, voedingsdeskundige en oprichter van de populaire website Nutritionfacts.org. Daarnaast is hij de auteur van de succesvolle wereldwijde bestseller Hoe overleef je? (How not to die).
Goed om te weten over Hoe overleef je diëten? Kookboek
- Auteur: Michael Greger
- Uitgever: Passie
- Meer dan 100 recepten voor gezond afvallen met blijvend resultaat
- ISBN: 9789492847072
- Hoe overleef je diëten kun je onder andere hier online kopen
Dit is ook leuk om te lezen:
Deel dit recept gerust met je familie en vrienden op Facebook