Dit heerlijke recept Udon noodles met oesterzwam is de eerste inzending van onze receptenwedstrijd. Dit recept is gemaakt door Magrêt Karsten en ze heeft hiermee wel meteen de lat hoog gelegd. Inmiddels zijn er nog een aantal recepten binnen gekomen, die binnenkort online komen. Wil je ook meedoen met de receptenwedstrijd? Lees dan hier alle ins en outs Vegan recepten wedstrijd en wie weet schittert jouw recept binnenkort ook op onze website!
Dit is wat Magrêt zelf zegt over de Udon noodles met oesterzwam
Dit is ook recept die weer bewijst dat vegan eten absoluut niet saai is en rijk aan smaak kan zijn. In Azië wordt ook veel pasta gegeten. Het is nog steeds een discussie wie de eerste was met pasta, China of Italië.
Bewaar tip van Magrêt
Heb je teveel gemaakt? Geen probleem, de volgende dag is het (koud) ook lekker als lunchgerecht. Je kunt het ook invriezen, maar is minder lekker dan vers gemaakt.
In het recept staat precies wat je allemaal nodig hebt om deze udon noodles met oesterzwam te maken. en wordt er stap voor stap omschreven wat je moet doen. Op de foto kun je ook zien wat er allemaal nodig is voor dit heerlijke pasta recept.
Receptenwedstrijd
Zoals we al eerder schreven is dit een receptenwedstrijd en zou Magrêt graag een van de mooie prijzen in de wacht slepen. Jij kunt haar hierbij helpen. Laat een reactie achter onder dit bericht, dit telt gelijk mee als een stem. En je kunt daarnaast nog het recept delen op social media. Hoe meer stemmen onderaan dit recept, hoe groter de kans is dat Magrêt er met de publieksprijs vandoor gaat.
Vegan udon noodles met oesterzwam
Ingrediënten
- 1 teen knoflook geperst
- 1 rode peper gesnipperd (of peper naar keuze)
- 2 cm gember geraspt
- 1 grote ui in blokjes
- 1 kleine geraspte wortel (ca 50 g)
- 1 bosje lente ui (of 1 prei)
- 1 bakje oesterzwam in reepjes
- taugé
- eventueel nog wat andere groenten naar smaak zoals boontjes of peultjes maar wel groenten die een beetje stevig blijven)udon noodles of roerbakmie (300g) (Let op dat het zonder ei is
- 3 eetlepels sherry (of rijstwijn)
- 3 eetlepels paddenstoelensaus (mushroomsauce toko)
- 3 eetlepels lichte sojasaus
- 2 eetlepels sesamolie, arachide of zonnebloem olie
Instructies
- Laat de oesterzwemmen minimaal een halfuur marineren in de sesamolie, paddenstoelensaus en de knoflook.
- Roerbakmie bakken volgens aanwijzing op de verpakking.
- In een wok (of pan met dikke bodem) op hoog vuur ui fruiten, en gember toevoegen, even goed doorroeren.
- Rest van de groenten (behalve de taugé) toevoegen en nogmaals even doorroeren.
- Sherry en sojasaus toevoegen en wederom roeren.
- zet nu het vuur laag en met deksel op de pan ca 3 minuten even laten garen.
- Oesterzwam met marinade toevoegen, goed doorroeren en het vuur weer wat hoger zetten. Oesterzwammen ca 2 minuut mee bakken.
- Taugé erdoor roeren tot de taugé warm is.
- Mie afgieten en toevoegen en doorroeren
Sigrid says:
Wat een leuk recept om de wedstrijd mee te beginnen. Ziet er heel goed uit.
Sabientje says:
Wauw wat een lekker recept! Ik hoop dat er vele van deze lekkere in de wedstrijd zullen volgen.