Vegan wortel-linzensoep

vegan wortel-linzensoep zo lekker en makkelijk om zelf te maken

Vegan wortel-linzensoep: Een romige soep met wortels en linzen bekroond met vegan yoghurt, verse koriander en geroosterde komijnzaadjes. Geserveerd met geroosterd bruinbrood. Heerlijk!!!!​

Wat heb je nodig voor deze vegan wortel-linzensoep?

Voor 4 personen

  • 2 uien
  • 500 g wortelen
  • 4 el rode linzen
  • 1 el kerriepoeder
  • 3 groentebouillonblokjes
  • 4 takjes koriander
  • 2 tl komijnzaad
  • 4 el plantaardige yoghurt
  • 8 sneetjes bruinbrood

Vegan wortel-linzensoep, hoe maak je het?

  1. Snij de uien en wortelen in blokjes
  2. Verhit 1 el olie in een grote pan en bak de uien en wortels tot de uien glazig zijn. Voeg de kerriepoeder toe en bak 2 minuten mee.
  3. Voeg de linzen en bouillon toe. Breng aan de kook en laat 20 minuten sudderen tot de wortels en de linzen zacht zijn. Breng op smaak met peper en een beetje zout.
  4. Mix met een staafmixer tot het een glad mengsel wordt.
  5. Verhit 1 of 2 el olie in een kleine koekenpan en laat het komijnzaad goudbruin en geurig sissen.
  6. Doe de soep in een soepkom of soepbord. Serveer elke kom soep met een lepel yoghurt en de komijnzaadjes en een beetje korianderblaadjes bovenop . Rooster het brood en serveer erbij.

VOEDINGSWAARDEN

Per portie voor 1 persoon: Energie: kcal 452, Eiwit 8,6, Koolhydraten 30, Suiker 19,2, Vet 8,6, Verzadigd vet 2, Natrium 1,1

Vegan Today vegan maaltijdbox

Dit lekkere recept is van Vegan Today de vegan maaltijdbox.

Dit is ook leuk om te lezen:

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *