ANGEL’S MOUSSE
Dit recept komt uit het Funky Vegan Bakboek.
Een heavenly combo, what can say…
WAT JE NODIG HEBT Voor DE MOUSSE
- • 60 ml aquafaba
- • 30 g witte basterdsuiker
- • egg replacer + water ter vervanging van 2 eidooiers
- • 1 vanillestokje
- • 200 ml vegan slagroom
- • 20 g vanillesuiker
- • 200 g vegan witte chocolade
WARM FRUIT
- • 150 g gemengd rood fruit
- • 50 g geleisuiker
EXTRA
- • 4 glaasjes (of 2, of 1)
- • mixer
HOE JE HET MAAKT
- Klop de aquafaba en de basterdsuiker witte pieken.
- Roer in een niet al te kleine kom de egg
- replacer met het water tot een papje.
- Schraap het merg uit het vanillestokje.
- Klop in een ruime kom de slagroom met
- de vanillesuiker en het vanillemerg lobbig: met een mixer tot een schuim met stijve, net niet helemaal stijf.
- Smelt de chocolade au bain-marie.
- Roer de gesmolten chocolade door het egg-replacerpapje.
- Spatel het chocolademengsel door de slagroom.
- Spatel beetje bij beetje het aquafabaschuim door het mengsel. Doe dit snel, zodat het mengsel luchtig blijft. Mousse van witte chocolade is overigens minder luchtig dan ‘gewone’ chocolademousse: de structuur is zwaarder en lobbiger.
- Schep de mousse in de glaasjes of in jouw ene grote glas.
- Maak het warme fruit vlak voor het serveren. Tot die tijd kun je de glaasjes mousse in de koelkast zetten.
- Verwarm op laag vuur het fruit met de geleisuiker. Blijf roeren. Na een paar minuten zal het sap van het fruit loskomen.
- Schep het warme fruit over de mousse.
EEN PAAR VARIATIES
Schep een eetlepel geraspte kokos door de mousse, nadat je het aquafabaschuim door het mengsel hebt gespateld. Meng 1 theelepel citroenessence door het mengsel voor een friszoete mousse.
Funky Vegan Bakboek – Emma Herngreen
prijs: € 20,99
EAN: 9789000364558
Zachte kaft | 168 pagina’s | Uitgeverij Het Spectrum
Enthousiast over dit boek geworden? Via verkoop kan dit boek aanschaffen.