Zoete aardappel curry: hét comfort food dat altijd kan. Deze vegan curry is ideaal voor een doordeweekse maaltijd. Het recept is heerlijk romig, lekker zoet en met een beetje pit.
Het was weer hoog tijd om een heerlijke vegan curry te maken. Ik ben dol op zoete aardappel en curry, dus ik hoefde niet lang na te denken over deze vegan zoete aardappel curry.
In een curry kun je alles kwijt; elke groente is smaakvol in een curry. Je kunt er eindeloos mee variëren. Zo kun je de zoete aardappel vervangen door pompoen, of er peulvruchten aan toevoegen. Prei of paksoi passen ook heel goed in een heerlijke curry.
Makkelijke zoete aardappel curry
Deze super lekkere veganistische zoete aardappel curry is super makkelijk om te maken. Het is een kwestie van de groenten snijden en even aanfruiten, de kruiden en kokosmelk erbij doen en even laten pruttelen. Daarna pureren en eventueel kun je nog kikkererwten toevoegen voor een lekkere bite en extra eiwitten.
Serveer het met rijst, stokbrood of naanbrood bijvoorbeeld. Je kunt er ook een frisse salade bij serveren, of een salade met fruit erin verwerkt zodat het zoete van de curry weer terugkomt in je salade. Verder passen geroosterde noten, mango chutney, of een beetje kokosrasp er ook heel goed bij voor extra smaak en textuur.
Dit recept is voor 4 personen als heerlijke avondmaaltijd. Ben je met minder? Geen probleem, de volgende dag is hij nog lekkerder en kun je hem bijvoorbeeld meenemen als gezonde lunch. En jaloers dat je collega’s zullen zijn!
Zoete aardappel curry
Ingrediënten
- 200 gram rijst
- 2 uien
- 3 teentjes knoflook
- 1 grote zoete aardappel
- 1 rode peper (optioneel)
- 1 cm gember
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1 theelepel kurkuma
- 1 theelepel kerrie
- 2 tomaten
- 1 blik kokosmelk
- olijfolie
- zout en peper naar smaak
- paar takjes koriander
- rode peper
- nootjes (pinda's. cashew, pijnboom
Instructies
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Pel en snipper de uien fijn en schil en snijd de zoete aardappel in stukjes van ongeveer 2 centimeter
- Verhit 2 eetlepels olijfolie in een wok- of hapjespan en voeg defijngesnipperde ui en de blokjes zoete aardappel toe. Laat op zachtvuur sudderen tot de ui glazig is.
- Hak de knoflook, rode peper (als jedie gebruikt) en gember fijn. Doe samen met de komijn, kurkuma en kerrie in de pan en roer goed door elkaar.
- Snijd vervolgens de tomaten in stukjes en voeg toe. Laat even kort bakken en roer er dan de kokosmelk doorheen. Meng alles goed door elkaar en leg een deksel op de pan. Laat sudderen tot de zoete aardappel zacht is.
- Haal de pan van de warmtebron en mix het zoete-aardappelmengsel met een staafmixer tot een gladde saus. Voeg naar smaak zouten peper toe.
- Verdeel de curry over de borden, hak de koriander fijn, de noten en stukjes en de peper in stukjes en verdeel over de borden.
- Serveer de rijst erbij.
Dit vind je misschien ook wel leuk om te lezen?
- Chayote soep zo maak je het
- De strijd tegen voedselverspilling
- Kook-hack, deze gerechten kun je al eerder maken
Volg jij ons al op YouTube?
Deze is ook onwijs lekker!