Bloemkool hotwings met barbecuesaus: How to make junkfood less junk? Deze hotwings zijn hier een perfect voorbeeld van. Dit KFC-geïnspireerd recept is sowieso een winner! Toen deze wings op de menukaart stonden, moest ik vaak een portie extra maken voor de aanwezige studenten. Maar die hadden ze altijd dubbel en dik verdiend. 😉
Dit heb je nodig voor de Bloemkool hotwings met barbecuesaus
Voor de wings:
- 1 bloemkool
- 200 g bloem
- 1 eetlepel kipkruiden
- peper en zout
- 120 ml water
- 50 g srirachasaus
- 1 zakje panko
- frituurolie
Voor de vegan barbecuesaus
- 50 ml sushi-azijn
- 30 ml cola
- 30 ml appelsap
- 1 eetlepel tamari
- 2 eetlepels bruine suiker
- 1 eetlepel perenstroop
- 1 theelepel srirachasaus
- ½ theelepel chilipoeder
- 1 eetlepel texmexkruiden
- 250 ml ketchup
- 1 eetlepel ahornsiroop
- 1 eetlepel cabernet sauvignon-azijn
Zo maak je de Bloemkool hotwings met barbecuesaus
- Snijd voor de wings de bloemkool in roosjes en blancheer ze 1 minuut. Laat afkoelen.
- Meng de bloem met de kipkruiden, peper en zout. Meng het water met de srirachasaus. Roer de bloem en de vloeistof door elkaar tot een pannenkoekenbeslag.
- Zet een kommetje klaar met de panko. Doop de bloemkoolroosjes in het beslag en rol ze daarna door de panko.
- Frituur de bloemkool 3 minuten op 180 °C. Laat voor de barbecuesaus alle ingrediënten in een pannetje 15 minuten op laag vuur sudderen. Laat afkoelen.
- Nodig niemand uit en eet alles zelf op.
Bloemkool hotwings met barbecuesaus … Dit heerlijke recept komt uit het vegan kookboek … Vegan zoals je het nog nooit proefde!
Over het boek …
- Auteur: Tekla Vancleynenbreugel
- Uitgever: Lannoo
- EAN: 9789401479394
- Vegan zoals je nog nooit proefde is onder andere hier te koop