Bubble tea wat is het en hoe maak je het?

Bubble tea

Bubble tea wat is het nu eigenlijk? Het is een populaire Taiwanese drank die oorspronkelijk uit Taiwan komt en wereldwijd steeds populairder wordt. Zo ook in Nederland. Hoog tijd dus om deze boba thee eens onder de loep te nemen?

Wat is bubbel tea?

Bubbel tea, ook wel bekend als boba thee, tapioca thee, pearl milk tea, of gewoon boba. Het is een verfrissende en smaakvolle drank die bestaat uit een basis van thee, melk en een siroop (fruitsmaak) vermengd met zoetigheden en tapiocaballetjes, die “bubbels” of “parels” worden genoemd.

De Ingrediënten van de Bubble tea

Er zijn een aantal vaste ingrediënten die echt thuis horen in je boba thee.

1. Theebasis

Bubble tea begint meestal met een thee van keuze, zoals zwarte thee,, groene thee of zelfs fruitthee. Deze thee vormt het hart van de drank en kan de algehele smaak beïnvloeden.

2. Melk

Om een romige textuur aan de bubble tea toe te voegen, wordt vaak melk gebruikt. Dit kun prima vervangen met een plantaardige melk naar eigen keuze. Zelf gebruik ik vaak een amandelmelk. Dit geeft de drank een zachtere, melkachtige smaak.

3. Zoetstoffen

Suiker of fruitsiroop wordt toegevoegd om de boba thee, zoet te maken. De hoeveelheid zoetheid kan worden aangepast aan persoonlijke voorkeur.

Hier kun je heel goed een zelf gemaakte siroop zoals een vlierbessensiroop: Vlierbloesem met lekkere recepten! of een lekkere paardenbloemensiroop bijvoorbeeld. En zo kun je heel veel lekkere siropen zelf maken. Ik probeer zelf altijd zo min mogelijk suiker te gebruiken en hoewel dit drankje vooral zoet bedoeld is … Kun je het zo zoet maken als jezelf wil. En minder zoet is ie nog steeds super lekker!

4. Tapiocaparels

De tapiocaparels zijn de kenmerkende component van bubble tea. Deze kleine, kauwbare balletjes voegen niet alleen textuur toe, maar nemen ook de smaak van de drank aan.

Tapiocaparels zijn gemaakt van casave. Casave is een extract van de Zuid-Amerikaanse cassaveplant. Casave is bij veel mensen vooral bekend van de casave kroepoek, deze wordt ook gemaakt van de casave wortel. De tapiocaparels worden hier ook van gemaakt. De tapiocaparels zijn wit, hard en smaakloos. De meeste worden eerst gekookt in vaten en gedrenkt in een suikerachtige siroop. Na dit proces zijn de tapiocaparels ruberachtig en hebben ze een zwarte kleur.

Goed om te weten over casave

Je moet casave het garen voordat je het eet

Populaire Smaakopties

Bubble tea is verkrijgbaar in een breed scala aan smaken, waaronder fruitige opties zoals aardbei, mango, en lychee, evenals klassieke smaken zoals chocolade, karamel en vanille. Voor de avontuurlijke drinkers zijn er zelfs exotische variaties zoals taro bubble tea, die gemaakt wordt van tarowortel.

Verschillende Stijlen

Naast de traditionele Bobo tea zijn er verschillende stijlen en variaties ontstaan. “Fruit tea” legt de nadruk op de fruitsmaak zonder melk, terwijl “milk tea” en “cheese tea” unieke melkachtige en romige smaken bieden.

Zelf bubble thee maken is echt heel eenvoudig. Met dit bubble tea recept weet je precies wat je moet doen.

Bubble tea
Afdrukken

Bubble tea

Porties 0

Ingrediënten

  • 200 ml plantaardige melk
  • handje tapiocaparels
  • handje Ijsblokjes
  • 100 ml thee

Instructies

Siroop maken

  • doe 1 eetlepel bruine suiker en de bubbels (tapiocaparels) en 200 ml water in een pan en zet deze op. Kook dit voor ongeveer 5 minuten
    Wil je geen siroop maken? Dam kun je ook een kant-en-klare siroop gebruiken.

De thee maken

  • Zet een kop thee (sterke thee) dit kan een donkere of juist lichte thee zijn. Lichte thee is bijvoorbeeld een groene thee.
    Zet de thee en laat dit even afkoelen tijdens het trekken van de thee.
  • Doe twee eetlepels siroop met de parels in een glas. Giet hier een scheut melk op en doe er een hand ijsklontjes bij. Schenk dan de thee erop.
    Roeren met het rietje en feestje …

Wil jij ook graag bubbel tea maken?

Wil jij graag zelf aan de slag om deze heerlijke bubbel thee te maken? Wij hebben enkele tips voor je voor de bolletjes.

Dit is ook leuk om te lezen:

Vond je deze blog leuk? Deel ‘m met je vrienden! Niets meer missen? Volg ons dan op Facebook