Duurzame badkleding: Yes, de zomer komt eraan, daarom heb ik voor jullie de leukste vegan friendly bikini’s op een rijtje gezet. Een bikini of badpak wat duurzaam is geproduceerd is niet alleen beter voor het milieu. Ook voor jou, hij gaat langer mee en dat is ook weer beter voor de aarde. Je hoeft nu niet ieder jaar een nieuwe bikini te kopen. En dat is weer veel duurzamer. De eco vriendelijke zwemkleding worden gemaakt van milieuvriendelijke stoffen (materialen). Hierdoor is de impact voor de aarde veel lager dan de standaard bikini. De zwemkleding wordt bijvoorbeeld gemaakt van gerecycled oceaan plastic of van oude visnetten bijvoorbeeld.
Badpak Imogen
Nu ben ik zelf meer van de bikini’s, maar dit badpak vind ik echt helemaal geweldig. Het verbaasd mij ook helemaal niets dat dit badpak een bestseller is. Dit mooie duurzame badpak is van het merk AAVA. Het badpak is elegant en super mooi met twee gekruiste doorzicht/zwarte banden aan de voorkant die over de rug recht naar beneden lopen. Eenzelfde band legt het accent op de taille. Dit mooie badpak is zo ontworpen dat de gekruiste schouderbanden en het materiaal geven voldoende ondersteuning aan de borsten. Wat dit badpak zo mooi maakt is dat er geen voorgevormde cups in zitten. Dit badpak is ook erg geschikt voor grote borsten. Dit badpak is gemaakt van gerecycled oceaan plastic. Dat maakt dit badpak zo perfect.
Woodlike Ocean
De bikini’s van Woodlike Ocean zijn erg mooi en kleurrijk. Wie wordt daar nu niet vrolijk van. Wat deze bikini’s nog leuker maakt je kunt ze omdraaien. Je kunt de bikini aan beide kanten dragen. Zo heb je een effen bikini en zo heb je een prachtige print. Of het topje de print en het broekje effen of anders om. Zo heb je steeds een andere look. De badkleding van Woodlike Ocean worden gemaakt van ECONYL®, een stof die gemaakt wordt van oude visnetten uit de oceaan. Ze doneren ook een deel van de opbrengst aan Healthy Seas. Deze organisatie haalt oude visnetten uit de oceaan.
Project Cece
Bij project Cece vind je verschillende duurzame badkleding zoals, badpakken en bikini’s. Zo kun je kiezen voor een sportieve bikini, steel de show bikini of … Er is veel keuze. De zwemkleding komt van eerlijke en duurzame merken. Zo vind je bikini’s van Econyl, een stof die wordt gemaakt van gerecyclede visnetten, maar ook bikini’s van biologisch afbreekbaar materiaal! Hoe cool is dat?!
Kovik leopard
Wat dacht je van deze toffe bikini met luipaarden print. En wat ik zelf erg fijn vind met mijn buikte is een iets groter broekje wat over het buikje valt. Wat deze top zo mooi maakt is het model. Zo heeft de top smog detail in het middel van het topje. De top sluit met een mooie strik op de rug. En wat ik zelf ook wel fijn vind is dat je de padding uit de cups kunt uitnemen. Deze bikini is gemaakt van gerecyclede PET-flessen (rPET) en daardoor duurzaam, zacht en sneldrogend.
Spritz Reversible Top Striped and Nude
Dit is ook een super mooie en duurzame bikini. Wat deze bikini zo leuk maakt is dat je hem aan twee kanten kunt dragen. Een mooie ronde halslijn met gevlochten schouderbandjes. Het broekje had voor mij iets groter gemogen. Meer over de bikini kun je hier vinden.
Dit waren ons tips voor duurzame badkleding.Op de websites kun je nog veel meer soorten vinden.
Zo hou je je badkleding mooi!
- Als je eenmaal je ideale bikini of badpak gevonden hebt. Dan wil je er ook lang van genieten!
- Hang je badkleding niet in de volle zon om te drogen. Het beste is om het op een wasrek in de schaduw te leggen.
- Was je badkleding met de hand en niet in de wasmachine. In de wasmachine gaat de rek eruit. Hierdoor gaat je badkleding los om je heen hangen.
- Ga niet van de glijbanen of op ruwe oppervlakken zoals rotsen zitten.
- Spoel je af na het zwemmen. Dit is niet alleen goed voor je badkleding ook voor je huid. Zo spoel je het zout of chloor van je lichaam en badkleding. Zowel het zout als chloor kunnen in combinatie met de zon bleekvlekken in je badkleding veroorzaken.
- Niet wringen! Zodra je je natte badkleding uittrekt ben je al snel geneigd om het uit te gaan wringen. Dit kun je echt beter niet doen. De vezels in je badkleding kunnen hier beschadigd door raken. Door het wringen rek je de vezel dusdanig uit dat, de vezel niet meer terug komt in oorspronkelijk vorm.
Dit is ook leuk om te lezen: