Groentesoep met miso en pasta: Een stevige soep die leunt op de klassieke Italiaanse minestrone, terwijl de smaak
door de miso wordt versterkt met umami. Geef jezelf een schouderklopje omdat je zoveel groenten in één kom hebt weten te krijgen!
Groentesoep met miso en pasta
Inmiddels heb ik deze soep een paar keer gemaakt en meestal met variaties van de groenten. Zeker de asperges vervangen ik vaak voor iets anders, die zijn namelijk niet altijd even goed verkrijgbaar. En dat is ook het leuke van koken. Doe het op gevoel, op smaak. Maak een gerecht naar jouw wensen en smaak. Dit lekkere recept komt uit het kookboek, Budget Vegan eenpansgerechten.
Samenvatting van Budget Vegan:
Budget Vegan eenpansgerechten meer dan 100 plantaardige budgetrecepten in een handomdraai
Budgetvriendelijk, plantaardig en smaakvol Smaakvolle maaltijden zonder dierlijke producten en die óók nog eens vriendelijk voor de portemonnee zijn? Ja, het kan: met Budget Vegan Eenpansgerechten heb je het ideale kookboek in handen om in alle opzichten bewust te koken. De meer dan 100 gerechten zijn niet alleen energie- en diervriendelijk, maar bovenal lekker en gevarieerd. Van doordeweekse maaltijden tot en met wat luxere weekendgerechten; rokerige zwartebonenchili, een linzen & paddenstoelenpie of couscous met aubergine, tahin & dukkah. Van maaltijdsoepen met witte bonen & bloemkool tot vullende salades zoals geroosterde krielaardappeltjes, wortels, radijs met koriander- & venkelzaad. Van Spaanse paella, Italiaanse risotto, Japanse noedelsoep en meer. Met uiteraard als toegift lekkere desserts en zoete zaligheden.
Groentesoep met miso en pasta
Ingrediënten
- 3 eetlepels plus extra om te besprenkelen
- 1 ui, gesnipperd
- 2 wortels, geschrapt en fijngesneden
- 2 stengels bleekselderij fijngesneden
- 2 tenen knoflook geperst
- 2 liter water
- 2 eetlepels witte miso
- 100 gram spaghetti, in stukjes
- 2 courgettes, in blokjes
- ½ spitskool, fijngesneden
- 4 tomaten, in blokjes
- 200 gram groene asperges, schuin gesneden in 1 cm
lange stukken
- 400 gram kievitsbonen (pintobonen) of kleine
witte bonen uit blik, afgespoeld en uitgelekt
- 1 fijne rasp en sap van 1 onbespoten citroen
- zout en peper
Instructies
- Verwarm de olijfolie in een grote pan, voeg de ui, wortels, bleekselderij en knoflook toe en bak de groenten ongeveer 8 minuten op matig vuur tot de ui zacht en doorschijnend is.
- Schenk de afgepaste hoeveelheid water in de pan, voeg de miso toe en roer tot hij is opgelost. Breng het water aan de kook, voeg de spaghetti toe en laat de soep 5 minuten zachtjes koken. Roer de courgetteblokjes en de kool door de soep en kook ze 5 minuten mee
- Voeg de tomaten, asperges, bonen, citroenrasp en het citroensap toe, breng de soep op smaak met zout en peper en laat nog 2 minuten koken. Voeg meer water toe als je wilt dat de soep iets meer op bouillon lijkt
- Serveer de soep in kommen, besprenkel met olijfolie en bestrooi met extra zout en peper
Handig om te weten over Budget Vegan eenpansgerechten:
- Auteur: Sam Dixon
- uitgever: Good Cook
- EAN: 9789461432995
- Online onder andere hier te koop