Met romige basilicumdressing Thaise groenecurrysoep met udonnoedels

Thaise groenecurrysoep

Deze heerlijke Thaise groenecurrysoep komt uit het vegan kookboek REPAT. En herhalen doe je zeker! Deze soep valt hier goed in de smaak.

Heerlijk, van die lekkere dikke udonnoedels gecombineerd met knapperige verse groente. Deze soep heb je snel op tafel, hij vult goed en is door de rode peper lekker pittig. Ik maak hem vaak als er mensen komen eten, en het is altijd een groot succes. Ik heb de soep nog nooit gemaakt zonder dat iemand vroeg of-ie het recept mocht hebben. In het recept voor DIY Thaise groene curry (blz. 122) beschrijven we hoe je heel gemakkelijk zelf een groene currypasta kunt maken. Maar heb
je weinig tijd, of heb je de ingrediënten niet in huis, dan is een kant-enklare currypasta een uitkomst. — Eva

Wil je zelf de currypasta maken, voor deze Thaise groenecurrysoep?

flinke bos koriander
3 teentjes knoflook,
gepeld
2 stengels citroengras
ca. 2½ cm gember
2 rode pepers
flinke scheut olijfolie
zout en peper

Zo maak je de currypasta

Snijd de koriander, knoflook, de gember en rode pepers grof (eventueel zonder zaadjes) en doe ze in een blender. Verwijder het kontje en het buitenste harde blad van het citroengras en doe het erbij. Voeg de olijfolie en een flinke snuf zout en peper toe en maal op een hoge stand fijn. Je kunt ook een staafmixer gebruiken voor
het malen van de currypasta.

Schep de currypasta in de lege wokpan en bak 1 minuut op hoog vuur. Voeg de kokosmelk toe en laat het 2-3 minuten pruttelen terwijl je af en toe roert.

Thaise groenecurrysoep
Afdrukken

Met romige basilicumdressing Thaise groenecurrysoep met udonnoedels

Gang diner, lunch, Soep
Keuken Thais
Porties 6 porties

Ingrediënten

  • 500 gram tofu
  • zonnebloemolie
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 250 gram champignons
  • 4 eetlepels groene currypasta
  • 2 blikken blikken (à 400 ml)kokosmelk
  • liter groentebouillon
  • 3 rode puntpaprika’s
  • 1 grote stronk paksoi of 2kleine stronkjes
  • 540 gram udonnoedels
  • 2 limoenen
  • 15 gram koriander

Instructies

  • Snijd de tofu in blokjes en bak knapperig in een flinke laagzonnebloemolie op hoog vuur. Neem hier de tijd voor.
  • Hak de ui, knoflook en rode peper en fruit ze 2 minuten in wat zonnebloemolie in een soeppan. Snijd de champignons in vieren en bak een paar minuutjes mee. Voeg de currypasta toe en bak al roerend nog zo’n 2 minuten. Schenk de kokosmelk en groentebouillon erbij, roer en laat 5 minuten pruttelen. Snijd de puntpaprika’s in reepjes, doe in de pan en laat nog 7 minuten koken. Snijd de paksoi in stukjes en voeg toe in de laatste minuut van de kooktijd.
  • Kook de udonnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakkingen spoel ze daarna af met koud water.
  • Knijp 1 limoen uit boven de soep en snijd de andere limoen in kleine partjes. Hak de koriander.
  • Verdeel de noedels over kommen en schep de soep eroverheen. Garneer met koriander, gebakken tofu en limoenpartjes.

Vegan recepten van Antoinette Hertsenberg en haar dochter Eva Koffeman, die je keer op keer blijft maken

Goede kookboeken zitten onder de vlekken. Maak voor dit boek geen ruimte op je boekenplank maar op je aanrecht. Antoinette en haar dochter Eva staan al ruim 10 jaar met veel plezier samen in de keuken en delen hun vegan classics met jou. Dit zijn de recepten die Antoinette en Eva steeds weer maken. En jij straks ook. Niet alleen omdat ze vegan zijn, maar omdat ze verrassend, snel, gezond en onweerstaanbaar zijn. En omdat je partner, kinderen en vrienden erom blijven vragen.

Kook, geniet, repeat. Van perzik-panzanella met romige basilicumdressing en creamy pasta al limone met groene asperges tot Midden-Oosterse traybake met harissayoghurt en goed-te-pruimen-crumble. Met dit boek heb je elke dag een maaltijd om naar uit te kijken.

Handig om te weten over REPEAT:

  • Auteurs: Antoinette Hertsenberg en Eva Koffeman
  • ISBN: 9789000392476
  • Uitgever: SPECTRUM
  • Online onder andere hier te koop

Dit is ook leuk om te lezen: