Deze veganistische bloemkool-mosterdsoep is ideaal voor het hele gezin. Net als iedere soep maak je ook deze bloemkoolsoep in een handomdraai. In een soep kun je vaak lekker veel groenten verstoppen, zonder dat de kinderen het door hebben. Deze vegan bloemkool-mosterdsoep is daar een goed voorbeeld van.
Zelf kook ik graag met (pittige) kruiden. In dit recept heb ik zelf ook redelijk wat peper gebruikt. Het is echt na eigen smaak toevoegen. Doe het beetje bij beetje. De mosterd hebben we eerst 1 eetlepel gedaan en dit smaakte prima. Alleen wilde ik er nog meer smaak aan brengen en daarom gekozen voor 2. Dit kun je dus ook zelf tussen door even uitproberen, wat vind jij lekker.
Wat heb je nodig om de veganistische bloemkoolsoep te maken?
- 3 uien
- 1 bloemkool
- 1/2 courgette
- 2 bouillonblokjes
- peper
- paprika poeder
- 2 eetlepels mosterd
- 1,5 liter water
Hoe maak je deze vegan bloemkool-mosterdsoep?
- snijd de uien in grove stukken en fruit deze in de pan
- Voeg ook de gesneden courgette toe en roer het geheel regelmatig om
- maak van de bloemkool roosjes en voeg dit ook aan de pan toe. Laat het geheel lekker roosteren en roer het regelmatig om.
- Voeg nu de mosterd toe en roer het door het geheel.
- Nu mogen ook de kruiden toegevoegd worden
- Tot slot het water met de bouillonblokjes en laat het even goed koken.
- Pureer het geheel tot een gladde massa
Serveer eventueel met brood, bruschetta, stokbroodjes met smeersels of …
Dit is ook leuk om te lezen:
Wil jij niets meer missen van VegaLifestyle.nl volg ons dan op facebook. Heb je het recept gemaakt tag ons dan zeker op instagram of @vegalifetyle