Veganistische lasagne
Dat er Italiaans bloed in mijn familie voorkomt is aan mij niet te zien, maar wel te merken. Pasta, pizza, lasagne ik ben er dol op. En ze zijn super makkelijk veganistisch te bereiden. En je kunt er zo heerlijk mee variëren. Deze keer een super lekkere lasagne met veel groenten en rijst. ja nu hoor ik jullie denken rijst, ja rijst. Ik heb de rijst als vulmiddel gebruik in plaats van vegan gehakt.
Wat heb je nodig voor deze lekkere Veganistische lasagne:
- 2 uien
- 1 of 2 teentjes knoflook
- 2 wortels
- 3 stengels bleekselderij
- 1 blikje gepelde tomaten
- 1/2 courgette
- 6 (volkoren) lasagne bladen
- 1 theelepel Italiaanse kruiden
- 1/2 theelepel paprikapoeder
- 250 gram vegan geraspte kaas
- 100 gram rijst
- 10 blaadjes basilicum
- zout en peper naar smaak
Hoe maak je deze Veganistische lasagne
- Zet de rijst volgens gebruiksaanwijzing op het vuur
- pel en snipper de ui en fruit deze in een hapjespan
- snijd de bleekselderij, courgette en wortel in stukjes en doe dit bij de hapjes pan in
- pers de knoflookteentjes en doe dit ook bij de pan in. Roer regelmatig even door
- doe de gepelde tomaten in een kom en voeg hier de kruiden aan toe. Ook de blaadjes basilicum. Pureer alles met een staafmixer tot een mooie gladde saus. Voeg dit alles toe aan de hapjes pan.
- Giet de rijst indien nodig af en voeg ook dit toe aan de hapjes pan. Alles nogmaals goed door roeren en nog even een paar minuten laten pruttelen.
- Doe 3 lasagne bladen onderop in de ovenschaal, doe hier een laagje vulling uit de hapjes pan over en daarover een deel van de kaas.
- Leg hierover nogmaals 3 lasagne bladen en daarover de vulling uit de hapjes pan en de rest van de kaas.
- Zet het ongeveer 35 a 40 minuten in de oven op 180 graden
Dit is ook leuk om te lezen:
- Vegan wat eet je dan op brood?
- Wat is een zwangerschapsmasker?
- Vegan bloemkoolcurry
- Welke vaatwastabletten zijn vegan?
Wil jij niets meer missen van VegaLifestyle.nl volg ons dan op facebook. Heb je het recept gemaakt tag ons dan zeker op instagram of @vegalifetyle
Kimberley says:
Ik dacht inderdaad rijst erin! Toch heb ik deze gisteren gemaakt ik was reuze nieuwsgierig en ik heb hem gemaakt. Hij was echt super lekker, de rijst geeft inderdaad een lekkere vulling aan het geheel.