De strijd tegen voedselverspilling

voedselverspilling

Dat eten niet gemaakt is om weg te gooien weten we wel, toch wordt er nog heel veel voedsel verspilt. Daarom geven we jou graag een aantal slimme tips voor de strijd tegen voedselverspilling!

Tips tegen voedselverspilling

Heb je eten over? Gooi het dan niet weg. Je kunt het de volgende dag meenemen naar je werk om tijdens de lunch op te eten. Of bewaar het een paar dagen in de koelkast en eet het op een later moment. Aan het eind van de week kun je ook een tapastafel maken van de kliekjes van die week, eventueel aangevuld met andere gerechten. Bovendien kun je het altijd invriezen, zodat het een aantal maanden goed blijft.

Bewaarbakjes en potjes zijn je beste vriend!

Wanneer je eten over hebt, gooi het dan niet weg. Door de kliekjes goed te bewaren, kun je ze later nog prima eten. Plaats ze in een afgesloten bakje, trommel of potje om ze te beschermen tegen uitdroging, bacteriën en andere stoffen. In de koelkast kun je de meeste restjes 2 dagen bewaren. In de vriezer zijn de meeste restjes 3 maanden houdbaar.

Hoe lang kun je eten precies bewaren?

Hoe lang je eten kunt bewaren hangt af van het product. Wat is de beste plek om geopende producten te bewaren? In de voorraadkast, koelkast of vriezer? Het antwoord verschilt per product.

Twijfel je over een product? Of wil je het zeker weten? Raadpleeg dan de bewaarwijzer. Hier vind je bewaaradvies en handige tips voor meer dan 2.000 producten.

Invriezen, handig voor een later moment

Wist je dat je bijna alles wel kunt invriezen?! In de vriezer blijft het weken of zelfs maanden goed. De vriezer stopt of remt de groei van schadelijke bacteriën.

Om kliekjes in te vriezen is niet alleen goed om voedselverspilling te voorkomen, het is ook nog eens onwijs goed voor je portemonnee en voor je vrije tijd. Door kliekjes in te vriezen en het niet weg te gooien, hoef je op een later moment geen eten te kopen (portemonnee) en te maken (vrije tijd).

Dit wil je misschien ook wel lezen: