De zoete aardappel kom je tegenwoordig overal tegen. Het is ook zo’n heerlijke, gezonde en veelzijdige groente! Je kunt het gebruiken in zowel hartige als zoete gerechten. Zoete aardappel, kan je met veel ingrediënten combineren. Je kunt veel kanten op met de zoete aardappel: koken, wokken, bakken, pureren. Zoete aardappel is heerlijk in o.a. ovenschotels, pasta’s, curry’s en heerlijk in en lasagne (de zoete aardappel gebruik je dan i.p.v. de pasta bladen). Deze keer hebben wij deze lekkere Zoete aardappel tosti met chocolade rozemarijn spread
Voor één zoete aardappel tosti heb je nodig:
- 2 goede plakken van zoete aardappel
- 8 g cacao
- 70 g avocado
- 40 g dadels zonder pit
- blaadjes van 2 takjes verse rozemarijn
- olijfolie
- zout naar smaak
overige benodigdheden:
- grillpan
- keukenmachine
Bereiding:
Laat de dadels een paar minuten weken in warm water.
Smeer de zoete aardappel plakken in met olijfolie aan beide kanten. besprenkel met een klein beetje zout en grill ze in de grillpan of in de tosti ijzer. tot ze gaar zijn en er bruine grillstreepjes te zien zijn.
Doe ondertussen de geweekte dadels met de avocado, cacao en rozemarijn in de keukenmachine en laat deze draaien tot je een romige spread hebt. Smeer dit op een zoete aardappel plak en als je het lekker vindt kun je de aardappels nog even in de grill laten liggen op laag vuur zodat de spread wat warm wordt.
Leg tot slot de andere plak bovenop de besmeerde zoete aardappel plak en geniet van je lekkere zoete aardappel tosti met chocolade-rozemarijn spread!
Dit lekkere recept is geschreven door Sabine. Sabine is psycholoog en daarnaast is ze veel bezig met sporten, nieuwe plekjes ontdekken zowel dichtbij als ver weg, en vooral met het bedenken en maken van gezond, origineel en lekker eten. Sabine heeft ook een eigen blog: Saudalicious.com
Zoete aardappel tosti met chocolade rozemarijn spread
Equipment
- grill pan
- keukenmachine
Ingrediënten
- 2 goede plakken van zoete aardappel
- 8 gram cacao
- 70 gram avocado
- 40 gram dadels zonder pit
- 2 takjes verse rozemarijn (blaadjes)
- olijfolie
- zout naar smaak
Instructies
- Laat de dadels een paar minuten weken in warm water.
- Smeer de zoete aardappel plakken in met olijfolie aan beide kanten. besprenkel met een klein beetje zout en grill ze in de grillpan of in de tosti ijzer. tot ze gaar zijn en er bruine grillstreepjes te zien zijn.
- Doe ondertussen de geweekte dadels met de avocado, cacao en rozemarijn in de keukenmachine en laat deze draaien tot je een romige spread hebt. Smeer dit op een zoete aardappel plak en als je het lekker vindt kun je de aardappels nog even in de grill laten liggen op laag vuur zodat de spread wat warm wordt.
- Leg tot slot de andere plak bovenop de besmeerde zoete aardappel plak en geniet van je lekkere zoete aardappel tosti met chocolade rozemarijn spread!
Dit zijn ook lekkere recepten
Wil jij niets meer missen van VegaLifestyle.nl volg ons dan op facebook. Heb je het recept gemaakt tag ons dan zeker op instagram of @vegalifetyle.nl