Gevulde champignons met paardenbloem: Een van mijn favoriete dingen aan het leven in een bos is de overvloed aan eetbare wilde planten in mijn tuin. Zo gebruik ik vaak paardenbloemblad in mijn recepten. Vooral de jonge blaadjes die super sappig en zoet zijn geven nét dat extra smaakje aan het eten. En ze zijn ook nog eens heel gezond.
Champignons zijn super lekker en veelzijdig en ook nog eens goedkoop. Rijk aan vele vitamines en het is relatief eiwitrijk.
Wat heb je nodig voor deze Gevulde champignons met paardenbloem?
- 4-6 grotere kastanje champignons
- een paar theelepels ketjap manis
- 1-2 tl kokosolie
- 1 broccoli
- avocado
- 1 verpakking groene asperge
- keltisch zeezout naar smaak
- 1 courgette
- snufje tijm en oregano
- 3-4 tl sesamzaad
- 3-4 tl zonnebloemzaad
- beetje water
- gekiemde zonnebloemzaadjes voor garnering
- paardenbloemblad,
- rucola
Hoe maak je deze Gevulde champignons met paardenbloem?
- Haal de steeltjes uit de champignons en marinier ze in ketjap manis
- Bak de champignons van beide kanten in een beetje kokosolie.
- Maak ondertussen de broccoli schoon, snijd deze in roosjes en stoom gaar in een laagje water.
4) Snijd de pootjes van de champignons, courgette en asperges in stukjes. Haal de champignons uit de pan. Roerbak de groente beetgaar in de rest van de marinade en olie. - Ondertussen mix je in een blender de zaadjes, zout en kruiden. Voeg een beetje water eraan toe zodat je een iets dikkere en gladder mengsel hebt.
- Snijd de avocado zonder schil in stukjes, was het paardenbloemblad en rucola en meng ze met avocado.
Leg de salade op de borden … En voeg de gestoomde broccoli en roerbakgroente erbij.
Vul de gebakken champignons met de mix van zaadjes en leg deze op de salade. Garneer met gekiemde zaadjes. Kiem groenten zijn ook super gezond. Ze bevatten heel veel vitamine en mineralen.
Dit recept is bedacht door Nika Keilani voor Vegalifestyle.nl