Klimbos Fun Forest is een parel in de natuur

fun forest - klimbos - klimmen en klauteren in het bos

Lekker klimmen, klauteren en slingeren met de boys. Het perfecte uitstapje met de kinderen en stoere ouders. Samen met Milan en Dylan ben ik bij Klimbos Fun Forest in Almere geweest.

Klimmen, klauteren en slingeren tussen de bomen door.

Je mag niet meteen beginnen met klimmen en klauteren. Je krijgt eerst veiligheidsinstructies. Er is een klein oefen parcours waar je eerst op mag oefenen en als je precies door hebt hoe alles werk, dan mag je beginnen met klimmen en slingeren. De boys wisten meteen met welk parcours ze wilden beginnen. Vol goede moed gingen we naar boven. Eenmaal boven kwam ik er al snel achter dan beneden voor mij toch een betere plek was. De boys vervolgden hen parcours. We moesten al vrij snel beginnen met een kabelbaan. Met deze kabelbaan slinger je van de ene naar de andere kant. De boys vonden het geweldig. Het zijn meestal geen korte banen, waar je over heen slingert. Over het water, tussen de bomen door … Niets was gek genoeg. Ik heb de jongens alleen maar horen lachten gieren en brullen.

Een uitdaging voor jong en oud

In de klimbos waren verschillende uitdagende parcoursen voor jong en oud. Voor de allerkleinste klimmers is er de Monkey Trail met evenwichtsbalken, touwnetten, wiebelbruggen, klimrekken en lianen. En dan worden dan worden de parcoursen steeds spannender en hoger. Met bij het laatste parcours zelfs een vrije val. Een middagje klimmen is niet alleen super leuk, het is ook nog eens lekker actief. En lekker in de buitenlucht.

In de buitenlucht

Het Klimbos Fun Forest bevind zich ook echt midden in het bos. Dat vind ik zelf wel een groot voordeel en eens een andere manier om het bos te ontdekken. Je bent maar liefst 3 uur actief in de buitenlucht met elkaar.

Hulp in de bomen …

Klimbos Fun Forest

Soms kun je even wat hulp nodig hebben in de bomen. Er lopen allemaal mensen met een rode helm beneden . En als je dan rode helm roept komt er iemand naar je toe lopen benden. Daar geven ze je tips hoe je verder kunt. En zit je echt in nood, dan zijn ze met een ladder zo bij je.

Zorgeloos en corona proof klimmen

Goed nieuws voor alle avonturiers: ook in coronatijd kun je veilig door de bossen klauteren. De klimparken zijn aangepast aan de huidige coronamaatregelen. Zo is de groepsgrootte verkleind en is één deelnemer per platform toegestaan (tenzij je uit hetzelfde huishouden komt). Zo wordt er altijd voldoende afstand gehouden en kan iedereen zorgeloos buiten klimmen.

Klimbos Fun Forest

Het Klimbos Fun Forest bestaat inmiddels 14 jaar en is de eerste en meest ervaren klimbos organisatie van Nederland. Verscholen in de bossen van Rotterdam, Amsterdam, Almere en Venlo kunnen waaghalzen hun hart ophalen. Wij zijn in Almere geweest en de jongens hebben enorm genoten. Ze willen heel erg graag nog een keer naar een andere en eigenlijk ook wel allemaal een keertje een bezoekje brengen.

Klimbos Fun Forest

Handig om te weten:

Adres: Bosbaan 6, 1182 AG Amstelveen
Telefoon: 088-369 7000
Website: https://www.funforest.nl/
E-mail: info@funforest.nl
Facebook: https://www.facebook.com/funforestnl
Instagram: https://www.instagram.com/funforestnl

Dit is ook leuk om te lezen:

Wil jij niets meer missen van VegaLifestyle.nl volg ons dan op facebook. Heb je het recept gemaakt tag ons dan zeker op instagram  of @vegalifetyle

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *