Ben jij ook zo dol op toetjes? Deze vegan kokos panna-cotta met blauwebessensaus is echt super lekker en makkelijk om zelf te maken. Een leuk recept voor bij een speciaal diner zoals kerst, Pasen, of als je eters krijgt bijvoorbeeld. Of gewoon om jezelf en je gezin eens extra te verwennen.
Wat heb je nodig voor de Kokos panna-cotta met blauwebessensaus?
Voor: 6 porties, 2 dagen houdbaar
Bereidingstijd: 25 minuten + enkele uren in de koelkast
- 400 ml kokosmelk
- 400 ml amandelmel
- 3 el suiker
- rasp van 1 limoen en 4 tl limoensap
- 1 tl vanille-extract
- 4 tl agar agar
- snufje gemalen zeezout
Voor de blauwebessensaus:
- 125 g blauwe bessen
- 2 el water
- 1 el kokosbloesemsuiker
- ½ tl kaneel
- kleine steelpan
- garde
- puddingvormpjes
Hoe maak je de kokos panna-cotta met blauwebessensaus?
- Vet de puddingvormpjes in met olie.
- Meng de kokosmelk, amandelmelk, suiker, limoensap en -zest, het vanilleextract, de agar agar en het zout in een kleine steelpan en breng op laag vuur, al roerend met een garde, aan de kook. Laat het mengsel minimaal 2 minuten, al roerend zachtjes koken. Giet het mengsel in de vormpjes, laat afkoelen en zet enkele uren in de koelkast om op te stijven
- Roer de panna cotta na 10 minuten in de koelkast goed door. Zo voorkom je dat de kokosmelk gaat scheiden.
Bauwebessensaus
- Doe de bessen, het water, de kokosbloesemsuiker en kaneel in een kleine steelpan.
- Breng op laag vuur aan de kook en laat het mengsel zo’n 15 minuten zachtjes koken. Haal de pan van het vuur en laat afkoelen
Laat de panna cotta enkele uren opstijven in de koelkast en serveer met de blauwebessensaus.
Dit recept komt uit het boek 50x vegan zuivel
- Auteur: Marleen Visser
- Uitgever: Brecht
- EAN: 9789023016717
- Dit boek is onder andere te koop bij Bol.com