Korean ketchup: Als je ketchup zelf maakt, is de smaak natuurlijk (nou ja, als het goed is) een
stuk rijker dan wanneer je het uit een fles van de supermarkt knijpt. Daarnaast is het ook nog eens een kans om er je eigen draai aan te geven. Bijvoorbeeld een Koreaanse draai. En laten we eerlijk zijn: daar wordt bijna alles lekkerder van.
Wat heb je nodig voor de Korean ketchup?
- 1 el olie
- 400 g tomatenblokjes (blik)
- zout
- rode peper, fijngesneden
- knoflookteen, geperst
- ui, fijngesneden
- ½ tl kaneel
- 1 el gochujangpasta (toko)
- 2 el tomatenpuree
- 1 ½ el bruine basterdsuiker
extra nodig:
• staafmixer
Hoe maak je de Korean ketchup?
- Verhit de olie in een wok en fruit hierin de ui met een snuf zout. Voeg na 1 minuut de rode peper en geperste
knoflook toe. - Doe na weer 1 minuut de tomatenblokjes, tomatenpuree, gochujangpasta, kaneel, bruine basterdsuiker en 1 theelepel
zout in de pan. Roer door. Laat ongeveer 30 minuten heel zachtjes pruttelen, tot de saus tot ketchup dikte is
ingedikt. - Proef en breng eventueel op smaak met nog meer zout. Haal van de warmtebron en pureer met een staafmixer.
- Laat afkoelen voor het serveren. Je kunt de ketchup tot een week in een luchtdicht bakje, flesje of potje in de
koelkast bewaren.
Dit recept komt uit het boek Vegan Summer
- Auteur: Milou van de Will
- Uitgever: Good Cook
- EAN: 9789461432551
- Vegan Summer is o.a. te koop bij Bol.com
Dit is ook leuk om te lezen:
- Tofu met spinazie-créme
- 50x Vegan zuivel een super leuk boek
- Vijf keer de lekkerste vegan barbecuespiesjes
Korean ketchup
Porties 0
Ingrediënten
- 1 eetlepel olie
- 400 gram tomatenblokjes (blik)
- 1 rode peper, fijngesneden
- zout
- 1 teentje knoflook, geperst
- 1 ui, fijngesneden
- ½ theelepel kaneel
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 1 eetlepel gochujangpasta (toko)
- 1 ½ eetlepel bruine basterdsuiker
Instructies
- Verhit de olie in een wok en fruit hierin de ui met een snuf zout. Voeg na 1 minuut de rode peper en geperste knoflook toe.
- Doe na weer 1 minuut de tomatenblokjes, tomatenpuree, gochujangpasta, kaneel, bruine basterdsuiker en 1 theelepelzout in de pan. Roer door. Laat ongeveer 30 minuten heel zachtjes pruttelen, tot de saus tot ketchup dikte is ingedikt.
- Proef en breng eventueel op smaak met nog meer zout. Haal van de warmtebron en pureer met een staafmixer.
- Laat afkoelen voor het serveren. Je kunt de ketchup tot een week in een luchtdicht bakje, flesje of potje in de koelkast bewaren.