Marmaris wat is er te doen?

Mamaris in Turkije, wat is er allemaal te doen?

Marmaris een van de bekendste badplaatsen van Turkije. Je vind de stad in het zuid oosten van Turkije. Gelegen in een grote baai in een groene, heuvelachtige omgeving.

Het is super gezellig in Marmaris, met leuke restaurantjes, mooie stranden, een bruisend centrum waar van alles valt te beleven voor jong en oud.

Marmaris in het kort

Marmaris is een Turkse badplaats, gelegen in de provincie Muğla. De badplaats ligt in een baau, aan de Lycische Kust, vlak bij waar de Middellandse Zee en de Egeïsche Zee elkaar ontmoeten.

Als het mooi helder weer is kun je vanaf de zeekant van de baai Rodos zien (Grieks eiland).

Marmaris heeft een grote jachthaven, een indoor bazaar (winkeltjes), meerdere stranden, er zijn meerdere duikmogelijkheden, je kunt er goed snorkelen.

Marmaris trekt ieder jaar erg veel toeristen aan vanuit de hele wereld.

Het centrum van Marmaris

Marmaris heeft een gezellig en levendig centrum. Je vind er vele leuke winkels en restaurants. Er is een overdekte bazaar, voor als je de hete zon even wilt ontvluchten. En ja daar zijn wel hele enthousiaste verkopers. Ze proberen je in hun winkel te krijgen en vragen of je wil komen kijken. De meeste zijn erg vriendelijk. Je moet wel altijd afdingen, ongeveer 20 tot 50 procent. Maar wat ik zelf het aller belangrijkste vond is wat wil ik ervoor geven.

De uitgestrekte haven is en groot voordeel van deze vakantieplaats. Langs het water loopt namelijk een lange wandelboulevard. Het is heerlijk om daar langs te lopen, er is van alles te zien en te doen. Het is zowel overdag als in de avond leuk om te lopen. Je kunt daar heerlijk eten of iets drinken en genieten van het mooie uitzicht

Watershow bij de fontein

Iedere avond (in elk geval in het hoogseizoen) is er een super toffe watershow. Ja ik weet het, zo klinkt het niet super tof of spannend, maar echt de show is echt super tof om te zien. En of je ook helemaal droog blijft? Wij hebben echt meerdere keren gekeken.

De haven van Marmaris

Als je de knusse haven van Marmaris ziet, zou je niet zeggen dat het een stad is. Het voelt echt als een knus en gezellig Turks dorpje. Ook in de haven is er van alles te zien en te doen. Er zijn vele verschillende soorten boten. Je kunt ook vanuit de haven kiezen voor één van de diverse excursies naar bijvoorbeeld het Griekse eiland Rhodos. Of heerlijk op een terrasje zitten en mensen kijken.

Een leuke wandeling maken?

Voor een leuke en rustige wandeling is het looppad richting Icmeler een aanrader. Mooi gelegen langs de zee en zonder verkeer in de buurt. En veel regelmatig een prachtig uitzicht.

De leuke en mooie stranden van Marmaris

Zowel in als om Marmaris heb je keuze uit verschillende stranden. En dat is super leuk, zo kun je kiezen welk strand bij jou past. Of gewoon lekker iedere keer een ander strand pakken, super leuk een beetje afwisseling tijdens je vakantie.

Stadstrand

Bij het centrum vind je het stadstrand. Het is een kiezelstrand en behoorlijk smal. Het stadstrand ligt aan de wandelpromenade wat voor gezelligheid en sfeer op het strand. In de zomermaanden zijn hier geregeld feesten. Het strand is geschikt voor kinderen, het water wordt langzaam aan steeds dieper. Vanaf het strand zijn diverse watersporten te beoefenen, zoals parasailen, waterskiën en jetskiën. Je kunt op verschillende plekken drinken en wat te eten kopen.

Longbeach

Heb je net als ik liever een zandstrand? Dan kun je heerlijk zonnen, uitwaaien en zwemmen bij Longbeach (ofwel Uzunyali). Dit is een super mooi zandstrand en maar liefst 10 kilometer lang. Het strand loopt helemaal door naar Içmeler. Daar loopt die wandelroute ook langs. En omdat het strand zo groot (lang) is kun je er altijd wel een lekker rustig plekje om te zitten of te liggen vinden.

Het strand bij de badplaats Içmeler

Wil je toch liever wat meer rust? Dan kun je naar het strand in Içmeler. Je kunt er met de dolmus of taxi heen, de rit duurt ongeveer 15 minuten. Het voordeel van het strand in Içmeler is dat het rustiger is, super schoon is en je er heel tof kunt snorkelen.

Dit strand is zelfs beloond is met het Blue Beach keurmerk. Hierdoor ben je verzekerd van een schoon strand en voorzieningen zoals toiletten en douches.

Nirvanabeach

Ben je opzoek naar een feestje? Dan is Nirvana Beach een aanrader. Hier vind je vaak veel jongeren en leuke feesten. Schuimparty’s, bekende DJ’s … Dit strand ligt net buiten het centrum. Het is het eerste gedeelte van het Longbeach dat door loopt tot Içmeler.

Er zijn nog veel meer leuke plekjes te vinden in en om Marmaris. Je kunt zelf via het wandelpad een leuk stukje strand opzoeken, aan de taxichauffeur vragen of hij je naar een leuk strandje wil brengen of met de bus ergens heen gaan. Er zijn heel veel strand mogelijkheden.

Fort van Marmaris

In de haven staat een fort die in het verleden de stad beschermde. Nu zit er een historisch museum in met vondsten uit de historie van de stad. Zo vind je er servies, wapens, keukengereedschap, meubels en beelden.

Als je op het fort staat heb je een super mooi uitzicht over de stad, heb ik mij laten vertellen.

Snorkelen in Marmaris

Voordat wij naar Turkije gingen heb ik mij verdiept in wat er allemaal te doen was en wat ik graag wilde gaan doen. Snorkelen stond nu niet meteen op mijn te do list om daar te doen. Ik had wel gelezen dat snorkelen in Marmaris echt super mooi is.

Snorkelen ik had het wel eens gedaan, maar langer dan 5 minuten hield ik het nooit vol. En wat zie je nu eenmaal. Nou ik inmiddels ben ik helemaal om. Wat onwijs gaaf!! Het is alsof jezelf in een aquarium zwemt. De ene vis was nog mooier dan de ander. Het is echt een aanrader. Lees hier alles over ons snorkel avontuur: Snorkelen in Turkije

Snorkelen in Turkije

Jeepsafari

In tegenstelling tot het snorkelen stond de jeep safari wel op mijn te do list. Wat ik gelezen had leek het mij al heel erg leuk. Deze excursie heb ik dan ook meteen de eerste dag geboekt bij een boekingskantoor. Via de reisorganisatie betaal je drie keer zoveel.

De jeepsafari hebben wij als erg leuk ervaren. Een heus watergevecht, bij de waterval en naar Jezus beach zijn de hoogte punten van de Jeep safari. Lees hier alles over onze ervaringen. Jeepsafari in Turkije

Hammam

Ook de hammam stond op mijn lijstje. Dit is echt leuk om te doen in Turkije. Het is een leuke beleving. Het was 15 euro per persoon, verwacht er niet heel veel van. Wij begonnen in de sauna, daarna in een stoombad, toen mochten wij naar de hammam, lekker op warme plaat, waar we helemaal in gezeep werden en daarna een scrub. Dit duurde ongeveer 15 minuten per persoon. Daarna even relaxen en toen nog een korte massage en met kort bedoel ik ook echt kort. Ongeveer in 5 minuten was alles gemasseerd met een lekkere verzorgende olie. En voor dit geld werden we ook nog eens van ons hotel opgehaald en weer terug gebracht. Wij hebben er in ieder geval van genoten en dit geld zeker waard.

Karten

In Marmaris heb je ook een hele toffe kartbaan. Zelf heb ik er niet heel veel mee, maar de boys vonden het helemaal geweldig. Je wordt dan ook weer opgehaald bij je hotel en naar de kartbaan gebracht. Je mag dan een aantal rondes rijden en dan wordt je daarna weer terug gebracht. De jongens vonden het zo leuk, dat we het meerdere keren gedaan hebben.

Verschillende boottochten

In de haven van Marmaris vertrekken er iedere dag verschillende boten de zee op. Ze maken varen allemaal naar dezelfde stoppunten. Wij zijn met Me Bean geweest. Dit is echt een aanrader. De boot zit niet afgeladen vol (zoals wel bij de anderen boten), Je hebt een eigen ligbedje op het dek. En beneden is er een bankje en tafeltje voor iedereen. Ik kon vegan eten aan boord. Deze tocht is wel iets duurder dan de andere boten die in de haven liggen, maar dat is het zeker waard. Bij de stops kon je snorkelen.