Jeepsafari in Turkije

Jeepsafari in Turkije zo leuk was het.

Ben Jij in Marmais en ben je opzoek naar een toffe excursie? Dan kan ik je de Jeepsafari echt aanraden. Het is een hele dag vol avontuur en natuur.

Wij werden rond 9.30 opgehaald ben ons hotel en waren rond 16.45 weer terug naar een super leuke dag.

We zijn eerst naar een verzamelpunt gereden en vanuit daar met een aantal jeeps de bergen in. Daar komen er twee fotografen en de reisleider van de dag bij. Deze drie spreken goed Engels, de chauffeurs namelijk niet echt.

Watergevecht in de jeeps tijdens de jeepsafari

Vanaf dat punt kun je waterpistolen huren (ik zeg doen), want er komt een heus watergevecht met de andere jeeps. En soms kom je andere groepen tegen en die moet je zeker met water bekogelen. Eerst leek het erop dat we ons konden verdedigen met de handdoek, maar helaas was dat voor korte duur. We waren echt klets en klets nat! En niet alleen wij, de andere mensen in de andere jeeps ook.

Het was echt super leuk en echt jong en oud gingen helemaal los met die waterpistolen.

We waren ook zo weer droog hoor en de handdoeken ook. Wat wel een goed tip is … Zorg dat je belangrijke papieren in een plastic hoesje zitten en eventueel andere dingen in een plastic tasje want echt alles in de jeep wordt klets nat. Zo ook onze tassen die op de grond onder het bankje stonden.

Na het watergevecht was er even een korte pauze met toiletten en een eet en drink gelegenheid. Daar kon je ook even wat kleding shoppen.

Daarna reden we door naar de lunch plek (dit zit bij de excursie in en hoef je niet extra voor te betalen). Je krijgt dan wat sla, rijst en een spiesje en wij kregen rijst, sla en wat patat. Het is een prima lunch, niet mega veel maar voor ons prima. Drinken met je nog wel apart kopen, als je dat wil. Wij hadden water mee, maar een blikje cola was voor dat moment wel erg lekker en hebben dat dan ook gekocht. Het is niet verplicht en voelt ook niet zo. Verder hadden wij zelf flesjes water mee genomen voor onderweg.

Waterval die we bezochten tijdens de jeepsafari

Na de lunch gingen wij naar de waterval. Als je wil, kun je zwemmen bij de waterval. Wij zijn nog wat verder de natuur ingelopen en zagen van alles, hagedissen, kikkers, padden en onwijs mooie vlinders. Het is zeker niet het mooiste stuk(je) natuur van Turkije. Ik heb echt veel mooiere natuurgebieden in Turkije gezien. Maar het is wel leuk om te zien en heerlijk om te zwemmen. Wij zijn langs het beekje verder omhoog gelopen om wat dieren te zoeken. We hadden van mij nog wel wat langer bij deze plek mogen blijven, dit ging allemaal wat snel.

Jezus beach een heerlijke stop tijdens de jeepsafari

Na de waterval zijn wij naar Jezus beach gegaan. Dit heet zo omdat je een aantal kilometer over de zee kunt lopen. Hier ligt een soort zandbank, waardoor je over het water kunt lopen. Je kunt er ook heerlijk zwemmen. Let op! Dit strand is van kleine steentje, de zandbank zijn ook allemaal steentjes en als je het water in wil, ja je raad het al ook allemaal steentjes. vooral het eerste stuk het water in zijn de steentjes vervelend (pijnlijk). Hier konden wij even heerlijk afkoelen.

Hierna was het helaas alweer tijd om terug te gaan naar het hotel. Wij hebben een super leuke (lees geweldige) dag gehad en zou het zeker nog een keer doen.

Excursie boeken, het kan goedkoper!

P.S. Wij hebben deze excursie niet bij onze touroperator geboekt. Daar was deze excursie meer dan de helft duurder. Daarom heb ik gekeken bij een lokale aanbieder. Hier konden wij exact dezelfde excursie boeken voor minder dan de helft.

Thuis had ik al opgezocht wat er allemaal te doen is in Marmaris en welke excursies ik wilde doen. En wat de gangbare prijzen waren en ook dat het via een kantoor daar prima te boeken is. Altijd heb ik mij eigenlijk bang laten maken voor de touroperator, je bent niet verzekerd (natuurlijk ben je dat, want je hebt toch een reisverzekering). je weet niet of ze komen, als je bij een winkel (pand) boekt kun je er vanuit gaan dat het goed gaat. Wij hebben meteen bij de eerste waar we kwamen geboekt, dit voelde goed en vertrouwd. Ik luister altijd naar mijn gevoel, als het niet goed voelde zou ik daar niet geboekt hebben. Toen ik later die week langs liep, vroeg hij mij hoe de excursies geweest waren, super leuk en fijn.

Ga niet meteen akkoord met de eerste prijs die ze noemen en kan echt nog wat vanaf.

safari in Turkije

Deze excursie wilde ik sowieso doen:

Voor de vakantie had ik mij al een beetje verdiep in wat er allemaal te doen is in en rondom Marmaris. Hierdoor stonden een aantal excursies al hoe op mijn lijstje.

  • Hammam (als je in Turkije bent is dit echt een aanrader)
  • Jeepsafari (hier had ik al over gelezen en dit leek mij erg leuk. Er stond alleen niet bij dat er een watergevecht zou zijn. Anders had ik de medicijnen van mijn zoon ook in een plastic tasje gedaan.
  • Dalyan Schildpadden eiland, hier had ik zoveel leuks over gelezen. Daardoor stond deze boven aan mijn lijstje

Er waren nog veel meer excursie die mij super leuk leken, maar daar was te weinig tijd voor, Juist omdat ik ook iets van Marmaris zelf wilde zien en ontdekken en af en toe ook even lekker wilde zwemmen en relaxen. Juist deze combinatie maakt een vakantie voor mij een top vakantie. Ik wil echt niet de hele week op het strand of aan het zwembad liggen. Dat kan ik in Nederland ook.

Deze activiteit kwam er spontaan bij

De jongens zagen daar dat je ook kon karten en waren meteen helemaal enthousiast. Die hebben we er voor hun ook bij gedaan. Ze hebben er echt van genoten. En een tweede keer kon dan ook niet uitblijven.

Wij hebben onze excursie geboekt bij Travego Travel (www.batmanholiday.com).

jeepsafari Marmaris

Dit is ook leuk om te lezen: