Jeepsafari in Turkije

Jeepsafari in Turkije zo leuk was het.

Ben Jij in Marmais en ben je opzoek naar een toffe excursie? Dan kan ik je de Jeepsafari echt aanraden. Het is een hele dag vol avontuur en natuur.

Wij werden rond 9.30 opgehaald ben ons hotel en waren rond 16.45 weer terug naar een super leuke dag.

We zijn eerst naar een verzamelpunt gereden en vanuit daar met een aantal jeeps de bergen in. Daar komen er twee fotografen en de reisleider van de dag bij. Deze drie spreken goed Engels, de chauffeurs namelijk niet echt.

Watergevecht in de jeeps tijdens de jeepsafari

Vanaf dat punt kun je waterpistolen huren (ik zeg doen), want er komt een heus watergevecht met de andere jeeps. En soms kom je andere groepen tegen en die moet je zeker met water bekogelen. Eerst leek het erop dat we ons konden verdedigen met de handdoek, maar helaas was dat voor korte duur. We waren echt klets en klets nat! En niet alleen wij, de andere mensen in de andere jeeps ook.

Het was echt super leuk en echt jong en oud gingen helemaal los met die waterpistolen

We waren ook zo weer droog hoor en de handdoeken ook. Wat wel een goed tip is … Zorg dat je belangrijke papieren in een plastic hoesje zitten en eventueel andere dingen in een plastic tasje want echt alles in de jeep wordt klets nat. Zo ook onze tassen die op de grond onder het bankje stonden.

Na het spectaculaire watergevecht is er een korte pauze waarbij je de gelegenheid hebt om naar het toilet te gaan en iets te eten en te drinken. Tijdens deze pauze is er ook een winkeltje waar je kleding kunt kopen. Droge kleding hoef je in principe niet te kopen, want je bent zo weer droog. Maar iets leuks scoren kan daar dus wel.

Hier heb je de mogelijkheid hebt om iets te eten en te drinken bij de eet- en drinkgelegenheid. Het is belangrijk om te weten dat het eten en drinken tijdens deze pauze niet inbegrepen zijn bij de jeepsafari. Je kunt ter plekke iets kopen, maar de kosten hiervoor zijn voor eigen rekening. Dit is een goede gelegenheid om je energie aan te vullen met snacks of verfrissende drankjes, en je kunt zelfs wat kleding shoppen als je dat wilt.

Als je liever je eigen eten en drinken meeneemt voor onderweg, is dat ook mogelijk. Je kunt zelf snacks, water of andere drankjes meenemen om tijdens de tour van te genieten. Dit geeft je de flexibiliteit om te kiezen wat je wilt eten en drinken, en het zorgt ervoor dat je jezelf gehydrateerd en energiek kunt houden tijdens de rest van de jeepsafari

Lunch tijdens de jeep safari

Na de pauze na het watergevecht vervolgde de jeepsafari naar de lunchplek, die inbegrepen is bij de excursie en waar je dus geen extra kosten voor hoeft te betalen. Bij de lunchplek werd er een maaltijd geserveerd, bestaande uit sla, rijst en een spiesje. Wij kregen wat extra rijst en patat, omdat wij het spiesje niet hoefden. Het is een prima lunch om je energie aan te vullen tijdens de jeepsafari.

Het is goed om te weten dat het drinken tijdens de lunch apart moet worden gekocht, als je dat wilt. Wij hadden zelf een paar flesjes water mee om goed gehydrateert te blijven. Echter hadden we tijdens de lunch wel zin in iets fris. Het voelde niet verplicht om hier een drankje te kopen, dat vond ik wel erg prettig.

Waterval die we bezochten tijdens de jeepsafari

Na de lunch vervolgde de jeepsafari naar de waterval. Bij de waterval heb je de mogelijkheid om te zwemmen als je dat wilt. Wij besloten verder de natuur in te lopen en ontdekten allerlei interessante dieren, zoals hagedissen, kikkers, padden en prachtige vlinders. Hoewel het niet het meest spectaculaire natuurgebied van Turkije is dat ik heb gezien, was het toch leuk om te verkennen en heerlijk om te zwemmen bij de waterval. We besloten langs het beekje verder omhoog te lopen om meer dieren te zoeken. Persoonlijk had ik graag wat langer op deze plek willen blijven, omdat het allemaal wat snel ging.

De vlinders daar waren wel echt onwijs mooi!

Jezus beach een heerlijke stop tijdens de jeepsafari

Na ons bezoek aan de waterval gingen we naar Jezus Beach. Deze naam is gegeven vanwege de mogelijkheid om enkele kilometers over de zee te lopen. Er bevindt zich een soort zandbank waardoor het lijkt alsof je over het water loopt. Het is ook een heerlijke plek om te zwemmen. Het is echter belangrijk om te weten dat dit strand bedekt is met kleine steentjes, net als de zandbank. Zelfs wanneer je het water in wilt gaan, zul je merken dat het ook bezaaid is met steentjes. Vooral bij het betreden van het water kunnen deze steentjes vervelend en zelfs pijnlijk zijn. Niettemin konden we hier heerlijk afkoelen en genieten van het verfrissende water.

Helaas was het daarna alweer tijd om terug te keren naar het hotel. We hebben een geweldige dag gehad en het was echt super leuk. Ik zou deze ervaring zeker opnieuw willen beleven.

De jeepsafari met het spetterende watergevecht is een ervaring die je niet snel zult vergeten. Het is een combinatie van avontuur, plezier en de prachtige omgeving van Marmaris. Bereid je voor op een natte, maar onvergetelijke dag vol lachen, zonneschijn en geweldige herinneringen.

Excursie boeken, het kan goedkoper!

P.S. Wij hebben deze excursie niet bij onze touroperator geboekt. Daar was deze excursie meer dan de helft duurder. Daarom heb ik gekeken bij een lokale aanbieder. Hier konden wij exact dezelfde excursie boeken voor minder dan de helft.

Thuis had ik al opgezocht wat er allemaal te doen is in Marmaris en welke excursies ik wilde doen. En wat de gangbare prijzen waren en ook dat het via een kantoor daar prima te boeken is. Altijd heb ik mij eigenlijk bang laten maken voor de touroperator, je bent niet verzekerd (natuurlijk ben je dat, want je hebt toch een reisverzekering). je weet niet of ze komen, als je bij een winkel (pand) boekt kun je er vanuit gaan dat het goed gaat. Wij hebben meteen bij de eerste waar we kwamen geboekt, dit voelde goed en vertrouwd. Ik luister altijd naar mijn gevoel, als het niet goed voelde zou ik daar niet geboekt hebben. Toen ik later die week langs liep, vroeg hij mij hoe de excursies geweest waren, super leuk en fijn.

Ga niet meteen akkoord met de eerste prijs die ze noemen en kan echt nog wat vanaf.

safari in Turkije

Deze excursie wilde ik sowieso doen:

Voor de vakantie had ik mij al een beetje verdiep in wat er allemaal te doen is in en rondom Marmaris. Hierdoor stonden een aantal excursies al hoe op mijn lijstje.

  • Hammam (als je in Turkije bent is dit echt een aanrader)
  • Jeepsafari (hier had ik al over gelezen en dit leek mij erg leuk. Er stond alleen niet bij dat er een watergevecht zou zijn. Anders had ik de medicijnen van mijn zoon ook in een plastic tasje gedaan.
  • Dalyan Schildpadden eiland, hier had ik zoveel leuks over gelezen. Daardoor stond deze boven aan mijn lijstje

Er waren nog veel meer excursie die mij super leuk leken, maar daar was te weinig tijd voor, Juist omdat ik ook iets van Marmaris zelf wilde zien en ontdekken en af en toe ook even lekker wilde zwemmen en relaxen. Juist deze combinatie maakt een vakantie voor mij een top vakantie. Ik wil echt niet de hele week op het strand of aan het zwembad liggen. Dat kan ik in Nederland ook.

Deze activiteit kwam er spontaan bij

De jongens zagen daar dat je ook kon karten en waren meteen helemaal enthousiast. Die hebben we er voor hun ook bij gedaan. Ze hebben er echt van genoten. En een tweede keer kon dan ook niet uitblijven.

Wij hebben onze excursie geboekt bij Travego Travel (www.batmanholiday.com).

jeepsafari Marmaris

Dit is ook leuk om te lezen: