Nutellabrownies met champignons: Wie houdt er nu niet van Nutella? In deze brownies combineren we de favoriet van alle kinderen – Nutella! – met de grootste afkeer van alle kinderen – de champignon. Het is de ideale manier om jouw kids stiekem paddenstoelen te laten eten en hen te laten genieten van een iets gezonder dessert, zonder dat ze het zelf doorhebben. De smeuïge ganache en de aromatische extase van chocolade en hazelnoot vormen de perfecte afleidingsmanoeuvre!
Wat heb je nodig voor e Nutellabrownies met champignons?
Recept voor 12 Nutellabrownies met champignons
- 125 g witte champignons
- 200 g bloem
- 50 g gemalen hazelnoten/hazelnootmeel
- 150 g rietsuiker
- 50 g cacaopoeder
- 1 tl bakpoeder
- 1 tl baking soda
- snufje zout
- 100 ml neutrale olie
- 1 tl vanille-extract
- 250 ml hazelnootdrink
- handvol hazelnootjes, in stukjes + extra, om te garneren
voor de ganache
- 150 ml hazelnootdrink
- 50 g hazelnootpasta
- 100 g pure chocolade
Hoe maak je de Nutellabrownies met champignons?
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed een vierkante bakvorm van 25 x 25 cm met bakpapier.
- Hak de champignons met een scherp mes of in de keukenmachine superfijn en doe ze in een kom. Meng ze met alle droge ingrediënten.
- Roer nu de olie, het vanille-extract en de hazelnootdrink door het beslag en blijf roeren totdat je een glanzend beslag hebt. Meng ook de hazelnootstukjes erdoor.
- Schep het beslag in de bakvorm en zet deze 20-25 minuten in de oven. De brownie mag vanbinnen niet meer rauw zijn, maar er mogen zeker nog wat deegkruimels aan jouw cakenaald blijven hangen. Laat volledig afkoelen.
- Maak na het afkoelen de smeuïge ganache. Doe alle ingrediënten in een steelpannetje en laat op laag vuur smelten. Roer totdat je een homogene en glossy ganache hebt.
- Giet de ganache over de bovenkant van de brownie en strooi er wat gehakte hazelnoten over. Zet in de koelkast om op te stijven. Snijd dan pas in stukken.
Dit heerlijke recept komt uit het boek: Gebak met groenten
In dit unieke bakboek leer je hoe je het allerlekkerste vegan gebak op tafel kunt toveren, en dat allemaal met groenten in de hoofdrol. Aan de hand van 45 inspirerende recepten, een explosie aan persoonlijke anekdotes en baktips ontdek je hoe lekker zoet gebak met groenten kan zijn.
Van klassieke desserts als Boules de Berlins en wortelcake, tot inventieve en knotsgekke toetjes zoals glühweincake met witloof en cheesecake met asperges.
- Auteur: Eveline Versluys
- Uitgever: Sterck & De Vreese
- ISBN: 978 90 5615 805 7
- Gebak met groenten is online o.a. hier verkrijgbaar.