Paasweekend 2020 wat is er allemaal te doen?

vegan pasen - veganistische pasen - wat is er te doen tijdens het paasweekend?

Een lekker lang weekend tijdens de paasdagen. Tijdens het paasweekend is er altijd van alles te doen. Wij zetten een aantal leuke en lekkere vegan paasactiviteiten voor je op een rijtje.

Waar kerst vooral bekend staat voor het kerstdiner … Draait Pasen vooral om een paasontbijt of de paasbrunche. Tijdens deze brunch kun je helemaal uit pakken. Wij hebben een aantal lekker tips voor een brunch voor je op een rijtje gezet. Vegan Pasen 7x de lekkerste recepten voor een perfecte brunch.

Vegan paasmark Groningen

Lekker hapjes en slenteren op de paasmarkt in Groningen bij de Jumbo Foodmarkt. Er staan bij de ingang verschillende kraampjes met vegan producten. Er is van alles te proeven, uit te proberen en te zien. Hier kun je perfect je paas inkopen doen voor de paasbrunch. Er staan ongeveer 40 kraampjes en het is er super gezellig en lekker. De paasmarkt is zaterdag 11 april van 10.00 t/m 16.00 bij de Jumbo Foodmarkt in Groningen.

Paas DIY

Wat is er nu leuker dan gezellig samen knutselen en freubelen. En nog leuker om het te maken voor de paastafel tijdens de brunch. Koop wit tafelkleed of gebruik een laken. En ga deze met elkaar verven. Samen bloemen plukken of kopen en deze decoreren in glazenpontjes of flesjes. Dit zijn zomaar een paar leuke ideetjes. Meer leuke paas DIY kun je hier vinden.

Paaseieren zoeken …

Een van de grootste tradities tijdens Pasen … Paaseieren zoeken. Natuurlijk kun je dit gezellig in je eigen achtertuin doen. Maar hoe leuk is het om met de kids op pad te gaan en het in een andere omgeving te doen. Er zijn vast een aantal leuke natuurgebieden of parken in de buurt. In de meeste supermarkten verkopen ze verschillende soorten vegan paaseitjes. Onze tips is om van te voren een aantal steentjes te verven en die te verstoppen. Zo weet je zeker dat er geen honden of andere dieren met je paaseitjes vandoor gaan. En ieder steentje kunnen ze dan bij jou omruilen voor een chocolade ei(tje). Maak het extra gezellig en ga daarna lekker picknicken met z’n allen. Neem een groot kleed mee en een mand of tas vol lekkers om de buikjes na het harde werken (zoeken) te vullen.

Erop uit

Ga je er liever lekker op uit? Dan zijn er natuurlijk ook heel veel leuke mogelijkheden.

  • picknicken in het bos of een park
  • pretpark
  • kermis
  • museum

Wij gaan graag de natuur in en maken dan een lange wandeling. Soms gaan we dan in het bos lekker picknicken. De kinderen rennen dan lekker rond en klimmen in de bomen. Dit kun je ook prima combineren met paaseieren zoeken.

Pretparken

In Nederland zijn verschillende leuke pretparken. Ook in België en Duitsland trouwens. Atractiepark Hellendoorn is erg leuk voor alle leeftijden. Het is een redelijk overzichtelijk park. Er is voor de aller kleinste een speciaal gedeelte, dreumesland. Er is door het hele park van alles te doen. Ze hebben veel vegetarische gerechten op de kaart staan. Vegan helaas de laatste keer nog niet en bij navraag ook best lastig om iets te maken. Je kunt zelf vegan mayo meenemen en genieten van een frietje of zelf een lekkere lunch meenemen. De koningin Juliana toren, Deze is ook erg leuk voor kinderen tot ongeveer 11 jaar. Ze hebben een eigen theater waar regelmatig andere shows zijn. Er zijn verschillende soorten attracties en verschillende speelactiviteiten. Hier zijn wel een aantal vegan gerechten te krijgen vooral bij het restaurant/kraampje achter aan. Daar hebben ze o.a. vegan mini loempia’s en ook hier zelf vegan mayo meenemen. Duinrell, hier is vooral het zwembad (tikkiebad) erg leuk. Vegan eten was hier ook erg lastig te vinden. Ook hier is de tip om zelf vegan mayo mee te nemen. En wat hier erg leuk is, dat er een heel bos bij zit, waar je heerlijk kunt picknicken.

Paaskermis …

Ook de paaskermis is wel een beetje een traditie. In ieder geval bij ons wel. Er zijn door het hele land verschillende kermissen. De ene is wat groter dan de ander. Zo heb je in Deventer meer dan 30 attracties voor jong en oud. En hebben we ons laten vertellen dat ook de kermis in Enschede zeker de moeite waard is. In Drachten zijn we zelf een aantal keer geweest. Dit is geen kleine, maar zeker ook geen grote kermis. Op sommige dagen hebben ze ook een grote braderie door het hele winkelcentrum. Ook de Paaskermis in Groningen hebben we regelmatig bezocht en is zeker de moeite waard.

Ook hier organiseren ze een paaskermis …

Dit is zomaar een greep van leuke activiteiten die je kunt doen tijdens het paasweekend.

Wil jij niets meer missen van VegaLifestyle.nl volg ons dan op facebook. Heb je het recept gemaakt tag ons dan zeker op instagram  of @vegalifetyle

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *