Quinoa met pulled oesterzwammen, is een onwijs lekker en verrassen recept. Het is een echt herfst en winterrecept. Na een heerlijke boswandeling of andere activiteit buiten, smaakt dit gerecht nog veel lekkerder.
Maak het klaar voor je naar buiten gaat
Wat ik zelf heel erg lekker vind, is om dit recept al vast klaar te maken voor dat ik een wandeling ga maken. Of iets anders leuks buiten ga doen. Ook na een lange werkdag is het fijn, als het gerecht alvast klaar staat en je het alleen nog maar warm hoeft te maken. En het komt het gerecht ook alleen maar ten goede om het even een aantal uren te laten trekken.
Wat ik zelf erg lekker vind is als ik dan van de wandeling terug kom, het hele huis lekker naar de quinoa met pulled oesterzwammen ruikt.
Quinoa met pulled oesterzwammen
Ingrediënten
- 200 gram quinoa
- 10 blaadjes munt, plus extra ter garnering
- 1 bosje lente-ui
- 1 eetlepel appelazijn
- 2 eetlepels koolzaadolie
- 400 gram oesterzwammen
- 3 tenen knoflook
- 4 bladeren van de maggiplant, plus extra ter garnering
- zout
Instructies
- Doe de quinoa in een zeef en spoel af met water.
- Vul een ruime pan met water en kook de quinoa in ongeveer 10 minuten gaar.
- Giet de quinoa door de zeef af zodat al het water eruit is.
- Snijd de blaadjes munt fijn en de lente-ui in dunne ringen.
- Meng de munt en de lente-ui door de quinoa samen met de appelazijn en de koolzaadolie.
- Breng op smaak met een klein beetje zout.
- Scheur de oesterzwammen in dunne slierten.
- Hak de tenen knoflook en de bladeren van de maggiplant fijn.
- Verwarm een koekenpan op het vuur. Bak de oesterzwammen in ongeveer 4 minuten op hoog vuur samen met de knoflook en de maggiplant krokant.
- Voeg zout naar smaak toe.
- Serveer de quinoa met de oesterzwammen erbovenop. Garneer met een paar blaadjes munt.
Dit lekkere recept van quinoa met pulled oesterzwammen komt uit het Sharon gaat lokaal
Wat dit kookboel zo leuk maak is dat het per voedingsmiddel ingedeeld is. Sharon gaat langs boeren, groente telers enzo. Deze worden ook kort uitgelicht in het boek. En dan volgen er een aantal recepten met dat voedingsmiddel. Bijvoorbeeld, mais, uien of pompoen. Helaas zitten er ook dierlijke dingen in zoals, vlees, vis, zuivel en eieren. Dat maakt dit boek voor veganisten een stuk minder aantrekkelijk. De vegan recepten die er in staan, zijn wel erg aantrekkelijk en net even anders dan anders.
Handig om te weten over Sharon gaat lokaal:
- Auteur: Sharon de Miranda
- Uitgever: Terra
- EAN: 9789089899231
- Online onder andere hier te koop.
Dit is ook leuk om te lezen:
Wil jij niets meer missen van VegaLifestyle.nl volg ons dan op facebook. Heb je het recept gemaakt tag ons dan zeker op instagram of @vegalifetyle