Shoppen en vegan eten in Almere

vegan in Almere

Almere is een stad in Flevoland. Ongeveer 34 jaar geleden kwam ik voor het eerst in Almere. Mijn oom en tante gingen er wonen, in de Kruidenwijk. Hierdoor heb ik Almere zien groeien. Almere is een bruisende stad waar altijd wel wat te beleven valt.

Almere in het kort

Een stad met moderne architectuur, een groot winkelaanbod en mooie natuurgebieden. Almere is voorlopig nog volop in beweging. De komende jaren gaan ze het centrum nog verder uitbreiden.

Shoppen in Almere

Regelmatig gingen wij winkelen in Almere als we bij mijn tante op bezoek waren. Met z’n allen gingen we dan de stad in. Wat ik zo leuk vind aan Almere is dat er een aantal bekende winkels zijn, maar ook veel winkels die wij in Meppel niet hadden. En dat is nu nog steeds zo, de bekende ketens zitten er, maar ook veel winkels die niet in andere steden zitten.

Het centrum van Almere ziet er erg mooi uit en is de perfecte bestemming voor een dagje uit. Er zijn meer dan 400 winkels in Almere centrum en vanaf het station sta je meteen in het centrum.

Het centrum is 7 dagen per week geopend.

Moon & Roos Conceptstore

Dit is een van de leukste winkels in Almere centrum! Hier moet je zeker geweest zijn als je gaat shoppen in Almere.

Dit is echt mijn winkel! De kleuren, de uitstalling en de twee leuke vrouwen die dit runnen. Je wordt warm welkom geheten. Achter in de winkel kun je een kop koffie of thee krijgen. Om alles in op je gemak te bekijken en heb je hulp nodig dan helpen deze dames je graag.

Voor elk wat wils bij Moon en Roos

Of je nu opzoek bent naar een nieuwe outfit of naar iets leuks voor in je huis. Bij Moon en Roos vind je het. Van gezellige kaarsen, tot de mooiste sierkussen ten een super vette mooie roze nieuwe bank!

Je kunt ook online shoppen bij Moon & Roos Conceptstore

Het beeldverhaal

Het beeldverhaal is ook zo’n leuke winkel, waar ik altijd graag naar toe ga. Hier kon ik vroeger altijd uren rondsnuffelen. En nu nog steeds vind ik het super leuk om er door te lopen en rond te snuffelen.

Zo hebben ze bij het Beeldverhaal een ruime keuze uit strips, cadeau artikelen, t shirts, tassen bekers, pluche, pvc poppetjes en beelden, deze zijn allen aanverwant aan strips, cartoons en comics. Daarnaast hebben ze een ruime keuze aan cardgames zoals magic, world of warcraft, yu-gi-oh en pokemon. En met drie (oké, vier) pokemons fans in huis, is dit wel een winkel waar ik van mijn geld af kan komen.

Kaky

Midden in het centrum en bijna naast Het Beeldverhaal vind je Kaky. Kaky is een winkel met woonaccessoires. Van leuke dingen voor aan de muur, tot borden, kopjes planten, stoelen, tafels en kleine banken. Je kunt het zo gek niet bedenken of ze hebben het wel voor jouw interieur.

Wil je graag interieuradvies?

Ook dan ben je hier aan het juiste adres. Je moet hiervoor wel even een afspraak maken op hun website of even bellen voor het maken van een afspraak.

Edelstenen winkel

Edelstenen, Boeddha’s en klankschalen zijn de hoofdzaken van deze leuke winkel.
Edelstenen hebben altijd al een enorme aantrekkingskracht op mij gehad. Ik werd dan ook als een magneet naar deze winkel getrokken. Vooral de Rozenkwarts vind ik helemaal geweldig en daar kan ik er volgens mij nooit genoeg van hebben.

Boeddha, heeft mijn interesse ook al een aantal jaar. Ik weet er nog niet zoveel van, maar vind ze wel heel erg mooi. En ben er ontzettend nieuwsgierig naar.

Klankschalen doe ik nog niet zo heel veel mee. Die twee keer dat ik met klankschalen in aanraking kwam was wel heel indrukwekkend.

Almere is een autovrij centrum

Dat betekent dat er ook geen vrachtwagen mogen rijden om de winkels te bevoorraden. Er zijn zijn logistieke punten waar de vrachtwagens kunnen laden en lossen, de winkeliers kunnen hier dan zelf hun goederen ophalen.

Oké, maar als het autovrij is, hoe zit het dan met parkeren?

Dat is het mooie en bijzondere aan het centrum van Almere. Je kunt onder het centrum je auto parkeren. Je kunt dan met de trap of lift omhoog en zo bereik je het centrum.

Vuilnisbakken in het centrum van Almere

Geen auto’s is ook echt geen auto’s, maar hoe doen ze dat dan met de vuilnisbakken? Daar zitten een soort stofzuigers onder. Op een bepaald moment gaan deze stofzuigers aan en zuigen ze de prullenbakken leeg, dit gaat dan allemaal naar een centraal punt.

Vegan lunchroom in Almere centrum

Van al het shoppen en alle mooie gebouwen bekijken krijg je trek. Bij The Black Cockatoo is een vegan lunchcafé in het centrum van Almere. Ze hebben allemaal lekkere lunch gerechten op de kaart staan. Broodje kroket, sushi, Poké bowl en kapsalon zijn zomaar een paar van deze lekkere gerechten. Liever een kopje thee of een cappuccino met een lekker stukje taart? Ook dan bij je hier op het juiste adres.

Vegan Kapsalon

Zelf heb ik hier de vegan kapsalon gegeten. Dit is echt een aanrader! Wat ik zelf erg lekker vond aan deze kapsalon was dat het met zoete aardappel frietjes was. Wel een tip, laat het pittige sausje apart serveren. Deze is pittig en heeft een bijzondere smaak. Erg lekker, maar ook aanwezig, en zo apart kun je zelf doseren hoeveel en bij welke hapje dit wil.

De Volkskantine

De volkskantine is een super goed initiatief! Die ik alleen maar kan toe juichen.
Zij zorgen dat iedereen betaalbaar toegang heeft tot een gezonde en volledig veganistische maaltijd.

De Volkskantine is een eethuis waar eten is losgekoppeld van winst maken, waar fantastische, gezonde en duurzame maaltijden voor de prijs van een snackbarmaaltijd worden geserveerd. Zo wordt gezond en duurzaam eten voor iedereen bereikbaar.

Wat ik zelf super leuk vind is dat je meerdere gerechten op je bord krijgt. Zo had ik groene curry, Chili Sin Carne, pasta en een wortelsalade. Je kunt uit ongeveer 10 gerechten kiezen. Je kunt kiezen of je een bordje (schoteltje) wil voor 3 euro, een bord voor 5 euro en een groot bord voor 8 euro.

De Volkskantine is een initiatief van Public Food in samenwerking met Flevo Campus en mede mogelijk gemaakt door het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie.

Ben je klaar met winkelen?

Dan kun je een bezoek brengen aan de grote bioscoop of naar het theater aan het Weerwater. Of neerstrijken bij een van de horeca gelegenheden op bijvoorbeeld de Grote Markt en Restaurantplein Belfort. Dit zijn twee leuke en gezellige horecapleinen.

Voor meer tips kun je terecht op de website van Visit Almere

Dit vind je misschien ook leuk om te lezen: