Dit gerecht is een echte ijzerbom. Zeker nu met de koude dagen, zorgt het direct voor meer energie Je voelt je na het eten bijna meteen een stuk energieker. Dit gerecht is lekker en snel te maken.
Vegan Today
Iedere donderdag delen wij een recept van Vegan Today de vegan maaltijdbox van Nederland. Iedere weer hebben ze een nieuwe box met 3 heerlijke recepten. Je kunt een abonnement nemen, dan ben je er zeker van dat je iedere week deze lekkere box thuisbezorgd krijgt. Of je besteld los, wanneer het jouw uitkomt. En dan kun je ook nog eens kiezen of je een box voor 1 a 2 of 3 a 4 personen wil bestellen.
Wat zit er allemaal in deze ijzerbom?
2 personen
- paksoy
- 1 verse rode biet
- 200 g zoete aardappel
- 150 g zilvervliesrijst
- 400 g witte bonen blik (met de aquafaba)
- 1 tl gemberpoeder
- 2 tenen knoflook
- 3 kruidnagels
- 100 ml kokosmelk
- 2 takjes peterselie
- olie
- zout en peper
Hoe maak je het?
Stap 1: Snijd de knoflook in plakjes en doe het samen met de rijst in een pan met 1 el olie. Roer goed door en wanneer het bruin wordt (1 tot 2 minuten ongeveer) voeg dubbel zoveel water als rijst toe. Laat het koken op laag vuur met de deksel er half op tot de water geabsorbeerd is.
Stap 2: Schil en snijd de zoete aardappel en de rode biet in vierkante stukken. (Tip: maak alles schoon waar het bietensap heeft gezeten, de roze kleur is lastig te verwijderen 😉
Stap 3: Was en snijd de paksoy steel in stukken van 2 cm en het groene blad in korte slingertjes.
Stap 4: Doe de zoete aardappel en de rode biet in een pan met water, zout en de kruidnagels. Laat het koken tot bijna gaar is en dan voeg de paksoy toe. ​
Stap 5: Wanneer de groenten klaar zijn doe dit in een zeef en vis de kruidnagels eruit. Doe ze terug in de pan en voeg de volledig witte bonen blik (met de aquafaba), de kokosmelk en gemberpoeder. Roer goed en voeg daarna de rijst toe.
Stap 6: Snijd de peterselie fijn en strooi boven het gerecht.
VOEDINGSWAARDEN:
Per portie voor 1 persoon: Energie: kcal 598, Eiwit 13, Koolhydraten 48, Suiker 2, Vet 1, Verzadigd vet 1, Natrium 110
Dit is ook leuk om te lezen:
- Top 5 beste recepten van september
- In het winkelmandje van Evelien Bernabela
- Waarom een gezichtsmasker? En welke soorten zijn er?
Wil jij niets meer missen van VegaLifestyle.nl volg ons dan op facebook. Heb je het recept gemaakt tag ons dan zeker op instagram of @vegalifetyle